Меню

Елда със зеле

12 ноември 2012 | 11:05 | Аз жената
Добави в любими
елда или гречка - 1 ч.ч.
1 малка зелка
1 морков
1 глава лук
кимион, сол, олио
червен и черен пипер

Продукти
Приготвяне

Сварявате елдата (гречка) в малко вода за 15-20 минути (използвайте светлата елда, която е бяло-зеленикава на цвят, защото кафявата има леко горчив вкус). Отцеждате я от водата и я оставяте настрана.

Нарязвате зелето на парчета и го задушавате с малко лук и моркови на котлона. Прибавяте червен, черен пипер и кимион. Когато е полуготово, сипвате елдата и разбърквате.

Рецептата може да се изпълни и с кисело зеле.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай