За дома

Разделното събиране на боклук

18.09.2005г. / 12 28ч.
Аз жената
Разделното събиране на боклук

От известно време насам в цялата страна (на отделни места за сега, не масово) стартира програмата по разделно събиране на отпадъци. Трябва да се научим как да изхвърляме боклук при новите си порядки – как още от дома да го подготвим в отделни торбички – като истински европейци.

Контейнерите (съдовете) в този случай са три цвята:
син – за хартия и картон,
зелен – за стъкло,
жълт – пластмаса и метали

От вчера – 17. 09. 2005 г. (събота) стартира разделното събиране на битови отпадъци и в район “Люлин” в София. Програмата, по която ще се осъществява събирането, обхваща два етапа : до края на 2005г. и през 2006г. През първи етап ще се разполагат съдове /три цвята: син – за хартия и картон, зелен – за стъкло, жълт – пластмаса и метали/ на 16 площадки около големите търговски обекти. По време на втория етап ще се обхванат и междублоковите пространства.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Милена ( преди 11 години )
Искам да знам може ли в синия контейнер (за хартия) да се изхвърлят вестници и списанияОт редакциятаДа, разбира се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26 rate up comment 1 rate down comment
Снежана ( преди 11 години )
Разделното събиране на *** е много хубаво нещо,но мисля ,че то е възможно когато има необходимите или изобщо някъкви кофи за ***.Аз нося *** си от вкъщи около 50 метра,което не е особено приятно в пренаселена София,за мен и хората около мен.Аз сам за разделното събиране ,кога ще стартира и в Хиподрума?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар