За дома

Импровизиран цветарник в градината

По-цветно и по-уютно

17.07.2013г. / 13 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Имате пробита, счупена, стара ръчна количка. Какво да я правите?

Най-лесно е да я изхвърлите. Но преди това може да я оцветите, разкрасите и да я използвате за цветарник. Когато слагате саксиите направо на земята в градината те много по-бързо се повреждат, отколкото ако са на прозореца или някъде другаде, като например в старата ръчна количка.

За цветарник може да използвате и стари столове, които не използвате, стари шкафове и т. н.

Свързани статии

Ако имате свободно време и желание може да ги претворите в истински градински шедьоври.

Имах идея да насадя цвете в една стара тоалетна чиния, ама така и не я реализирах и при едно прочистване след ремонт отиде към боклука. Всъщност проблемът с по-обемистите боклуци е голям, защото трябва да си поръчваш и съответно да си платиш специален контейнер за боклук.

Вариантите са или да ги събираш под формата на интересни приумици, докато не се съберат достатъчно, за да бъдат изхвърлени накуп. Или друго предположение не ми хрумва, въпреки че, минавайки покрай разни дерета виждам, че на други хора им идват такива идеи по-лесно – просто да си изхвърлят тоалетните чинии, столовете и прочее посуди и мебели именно там. Пък после някои някога, ако иска да ги чисти.

Наистина има фирми ентусиасти, които могат само срещу записване да ти приберат старите непотребни електроуреди, но за непотребни вещи може би нишата е все още свободна.

Е, дотогава и цветарник върши работа.

И новата количка може да бъде цветарник, докато не й се наложи да изпълнява други функции. Няма да стои самотна, къде по-красива е в зеленина и цветове!

Коментирай