За дома

Как да се поберете в новите обувки?

Ако ви стягат?

02.12.2013г. / 11 30ч.
Аз жената
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Обикновено когато си купуваме нови обувки, продавачките винаги ни уверяват, че те ще се отпуснат още при първото обуване.

Обаче те не само, че не се отпускат толкова лесно, ами ни и правят огромни пришки, стягат ни, докарват ни главоболие и направо ни идва да ги хвърлим в първата кофа за боклук.

Преди да предприемете подобни крути мерки, опитайте следните няколко варианта.

Свързани статии

Носете ги вместо пантофи у дома

Разхождайте новите обувки у дома, използвайте ги като домашни чехли. За да не си причинявате болки примерно само по половин час на ден. Може да ги обуете с чорапи или ако е лято да ги поносите с мокри чорапи.

Сложете ги във фризера

Ето това са вече наистина драстични и отчаяни мерки. Напълвате пликове с вода, слагате ги в обувките и обувките във фризера, докато водата не замръзне. Следва процедура по размразяване и отново изпробване. Разшириха ли се? Дано да са се разширили точно колкото е необходимо, защото е възможно и да са се съсипали безвъзвратно. По-лесно е една обувка малко да я разшириш, отколкото много да я стесниш.

Вестници

В днешно време много хора вече не си купуват вестници, но те никога не са излишни – да измиете прозорците, да съхраните обувките или леко да ги разширите. Намокряте вестниците, набутвате ги в обувките и ги оставяте за през нощта. След като изсъхнат ги обувате и отново виждате докъде е стигнало домашното разширение.

Ако и това не помогне, хрумват ми само два варианта:

Занесете ги на обущар, да ги разшири посредством професионални калъпи.
Подарете ги на някоя приятелка с по-малък крак. Няма да ви боли главата, пък и ще бъдете морално удовлетворени, че сте извършили някакво добро дело.

Автор: Вергиния Генова

Коментирай
Свободно време