За дома

Да направим роботчета с момчетата

Занимания за деца у дома

04.12.2013г. / 12 15ч.
Аз жената
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Момченцата обичат извънземните, роботите, космическите кораби и самолетите. И разбира се ще се радват, когато им предоставите възможност да си направят такива.

Свързани статии

Творческият дух у децата се възпитава. На много малко деца ще им хрумне сами да си направят роботче, ако поне веднъж не сте им показали как става.

Ако им дадете количка, много от тях ще я разглобят с удоволствие, но малко от тях ще могат отново да я сглобят. И тук трябва да се намесят родителите със съграждащата сила. Да ги научат как да сглобяват неща, как да поправят и как да ги оползотворяват.

Роботчета могат да се направят от почти всичко. Трябва да внимаваме да е безвредно, да няма режещи ръбове и да е съобразено с възрастта на децата.

Понеже вече дадохме идея какво могат да направят момиченцата от рула от тоалетна хартия, сега ще добавим, че пък момченцата могат да си направят самолети, ракети и роботи от същото. Трябва да им осигурите само лепило, цветна хартия или флумастери и да започват да творят. Допълнителните картони, копчета и други излишни неща винаги могат да влязат в употреба.

А в „Слънчоглед“ пък правят роботи от малки метални саксийки. Това е за малко по-големи деца. Отново техниката е лепене и сглобяване. Получават се симпатични човечета.

Ще си имате ръчно изработена украса за детската стая.

Коментирай