За дома

4 начина да освежите въздуха в дома

Използвайте водка...

06.08.2014г. / 10 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Миризмата на влага, мухъл и застояло не винаги може да бъде премахната с проветряване на помещенията. Освен елиминирането на основния причинител на неприятна миризма, добре е да имате ароматизатори, които допълнително да прочистват въздуха.

Споделяме 4 ефективни начина да добавите повече свежест в дома. 

Водка

Водката, както и много други спиртни напитки съдържат етилов алкохол. Той е основна съставка в повечето търговски освежители на въздуха.

Освежаването и почистването на въздуха с помощта на водка ще ви помогне да се отървете от миризмата на плесен, без да насищате въздуха със синтетични аромати.

За да освежите въздуха, сипете вода в шише с пулверизатор. Добавете малко количество водка и любимите ви етерични масла. След това напръскайте в помещението, в което искате да добавите повече свежест и аромати. 

Кафе

Обичате ли аромата на току-що смляно или сварено кафе? Разбира се! Кафето дава невероятна свежест и има зареждащи аромати. За да се възползвате от него, сипете в купичка прясно смляно кафе и я поставете в помещението, в което искате да освежите въздуха.

Ако искате да добавите повече свежест в килера, сипете кафето в тензух и го поставете на някой рафт.  

Свързани статии

Палмово дърво

В дома винаги е по-уютно, когато има саксии с цветя. За да освежите въздуха поставете в желаните от вас помещения палмови дръвчета. Използвани като стайни растения, палмите ефективно пречистват въздуха и спомагат за отстраняването на формалдехид, който се съдържа в боите, някои облицовки, лепила и други.

Ако скоро сте ремонтирали жилището, добавете в него повече красота, поставяйки саксия с палмово растение. 

Оцет

Оцетът е чудесно средство за подобряване качеството на въздух в помещенията. Той спомага за елиминирането на вредните бактерии във въздуха и по този начин го дезинфекцира.

В шише с пулверизатор добавете една част бял оцет и четири части вода и напръскайте въздуха помещението.

Коментирай