За дома

Характерът на холната масичка

18.10.2006г. / 17 46ч.
Аз жената
Характерът на холната масичка

Когато говорим за обзавеждане на дома, модните дизайнери залагат на простите форми и истинските материали. По този начин мебелите лесно се комбинират, постигайки хармония.

Холната масичка е един от елементите на обзавеждането, на който трябва да обърнем особено внимание. Тя заема централно място в дневната и е първият асоциативен елемент, чрез който гостите добиват макар и на пръв поглед, представа за нас и нашия стил и начин на живот.

Освен масичка за кафе, нейната роля е и да обедини останалите мебели, да внесе уют и да подчертае характера на дневната. Мислили ли сте колко много изисквания трябва да покрие този малък елемент в стаята?

Практична – Не е необходимо на холната масичка да се поставя само чаша с топло кафе, захарница и пепелник. Ако сте енергичен тип и ежедневието тече шеметно около вас, бихте искали под ръка да имате бележник и химикалка, любимо списание или книга. На пръв поглед дребни джунджурийки, но задължителни за вечерните часове на отмора. Хубаво е предметите да не се набиват на очи, като са поставени под плота или скрити в чекмедже. За да придобие още по-динамичен вид, масичката може да бъде на колелца.

Елегантна – Също функционално решение е двойната комбинация. Масата е съставена от две елемента, които се допълват. Тези масички имат впечатляваща форма и са чудесни, когато посрещате гости – на едната да поставите приборите за кафето, а на другата новия албум със снимки от ваканцията.

Ексцентрична – Ако обичате модернистичното обзавеждане със сигурност ще заложите на някоя чудата масичка, показвайки нестандартното си отношение към живота. Особено добре ще стои в просторно помещение, където мебелите са поставени на втори план. В този случай на масичката може да не се поставя нищо, защото нейната функция е да провокира. Ако се наложи да сервирате кафе, ще трябва да потърсите помощни мебели.

Кокетна – Внася закачлива нотка в интериора. Когато я видите разбирате, че е била създадена, за да ви носи настроение във вечерните часове. Най-често това са масички с изчистен дизайн и свежите цветови решения. Може да бъде с кръгла, елипсовидна или овална форма. С лекота може да са комбинирани дърво, стъкло и метал. Ефектът е впечатляващ, когато поставите ваза със свежи цветя, декоративна купа или някоя свещ със същия цвят.

Антикварна – Старата маса на баба, излъчваща уют е оригинално решение за модернистичния ви хол. Вие сте заобиколени от ниски мебели с изчистени линии и ефирно излъчване. Необходим ви е акцент на дневната, който да разчупи праволинейната визия. По този начин показвате, че сте отворена за новите и креативни идеи и едновременно с това сте здраво стъпили на земята.

Ламинираният паркет - запазена територия за женския вкус

Хол на две нива
Оранжевото у дома
Удобна и красива кухня
Кабинет у дома
Лесни картини, бърза украса
Зеленото – свежест и настроение
Пролетна свежест в кухнята
Ефекти в черно
Коледна декорация
Малките пространства
Съвети за бебешкия кът
Пердетата – красота и уют
Украса с есенни листа
Ламиниран паркет – модерно и удобно
Входът – и вече сме у дома
Цветът определя настроението

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Ралица ( преди 11 години )
Много ми харесват вашите идеи и пожелания благодаря ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар