За дома

Изхвърляте ли непотребните неща?

23.10.2006г. / 09 13ч.
Аз жената
Изхвърляте ли непотребните неща?

Имате ли нужда от допълнителна стая, в която да складирате любимите си “прахосъбирачки” или сте фен на изчистените интериори и в къщата си не търпите нищо излишно?

По-голямата част от читателките на Аз жената предпочитат да избягват складирането на различни предмети. От гласувалите 466 души, 35,6 % редовно почистват “застоялите” вещи, 48 % също избягват струпването им, но ги разчистват по-рядко. С най-нисък процент 16% са така наречените плюшкиновци, на които по-скоро им са необходими идеи как най-практично да подредят събираните с години вещи в отеснялото им жилище от колкото се замислят кое могат да изхвърлят.

За повечето хора вещите свързани с част от миналото им или тези, които са им подарени от любими хора са в най-големи количества и често ги поставят на рафтовете с книгите и сувенирите, после ги преместват в кашони в килера и накрая ги захвърлят в кофите за смет.

Според науката за хармонията с околната среда Фън шуй, пространството в което живеем, трябва да е изчистено от застояла енергия, която най-вече се свързва със струпването на непотребни вещи.

За да постигнеш хармония с мястото, което обитаваш е необходимо да се отървеш от всички вещи, които ти носят отрицателен заряд. Това могат да бъдат отдавна подарени джунджурийки, които не харесваш, но не искаш да изхвърлиш поради сантименталната им стойност. Те най-често нямат точно определено място и циркулират в нашия дом. Тогава свободното пространство започва да намалява и от претрупаните сувенирчета се “изпарява уюта”.

Ако в дома ви не е довършен ремонтът – капачките на первазите не са сложени, жицата в банята стърчи или не сте сменили лампата на абсорбатора означава, че имате недовършени дела в живота. Също така гледайте да не се застояват нещата, които са повредени или не се използват дълго време, за да не спират притока на положителна енергия.

Хармоничната обстановка преди всичко е отражение на вътрешното ти състояние. Ако в ума ти е безпорядък, най-вероятно в стаята ти цари хаос и си затрупан с различни вехтории. Тези предмети не ти позволяват да се отърсиш от миналото и да намериш място за нови.

Коментирай