За дома

Поставки за яйца с истински перца

30.03.2007г. / 09 18ч.
Вергиния Генова
Поставки за яйца с истински перца

Великден е време за подаръци, за украси и празнуване. Време, когато роднините и приятелите се събират и си припомнят чудото на възкресението.

Стига да не забравяме истинската същност на Великден, прекрасно е да украсяваме дома си и да приготвяме Великденски подаръци.

Самата подготовка, подобно на Рождество ни прави съпричастни с Бога, отваря добротата в сърцето ни и връща надеждата ни, когато отнасяме запалената свещичка у дома.

Има много общи моменти с Коледа, защото докато украсяваме елхата или яйцата и разказваме на децата историята, можем да си направим равносметка и да сме благодарни за доброто, което се е случило в живота ни. Великденското приготовление на дома може да трае дори колкото Великденския пост, защото има толкова интересни неща, които можем да изработим за празника. Излишно е да споменавам, че всичко за празника може да се закупи и за половин час обиколка на магазините, но мириса на домашния великденски козунак и очарованието на очакването с всяко празнично нещо, което добавяме към украсата е вълшебството, което ни одухотворява.

Опитайте дали ще станете по-добри и по-оптимистични като направите с децата или с любимите поставки за яйца. Някой господа готвят, други бродират гоблени, защо не запалите вашия възлюбен по малките радости.
Оригинални поставки за яйца може да измислите и сами, след като посетите Слънчоглед, но за да възбудят въображението ви, те предлагат да украсите най-обикновени малки керамични саксийки, които може да закупите дори и от пазара. Лесно може да ги оцветите като пиленца в жълто, да им поставите клюнче от червена хартия или цветни пухкави телчета. В Слънчоглед продават различни по големина и вид очички, които може да използвате и за други случаи, примерно да направите домашни кукли за театър.

Перцата на пиленцето и съответно на кокошката или петлето може да са отново от хартия или от истински разноцветни перца или цветен капан. Добре е да се използва силиконов пистолет със силиконово лепило, но ако нямате, може да пробвате и с друг вид.

Така се получават ефектни малки поставки за яйца.

За да е още по-голямо кокошето семейство, наред с малките пиленца – поставки може да украсите и няколко по-големи саксии като кокошки и петлета, в които да насадите пролетни цветя – фрезии, лалета, зюмбюли. Така ще сътворите един пъстър кът у дома, който ще ви зарежда с положителна енергия дълго след Великденските празници.

Коментирай