Личността на човек прозира не само през думите и действията му, но и чрез нещата, които харесва. Един неподозирано голям показател за това колко уравновесени или нервни сте, за това дали сте сприхав човек или балансиран събеседник, от когото всеки иска съвет, е домът ви.

Мястото, където човек живее, носи неговия дух. Може да звучи учудващо, но това дали жилището ви е подредено, мръсно, разхвърляно или обзаведено с определени цветове, може да разкрие повече за личността и характера ви, отколкото предполагате.

Какво подсказва изборът на червило за вас

Ето какво говорят отделните части на вашия дом за вашето „аз“:

Вратата казва 

Според експертите, ярките цветове на входната врата, които човек избира, подсказват за липса на страх. Хората, които имат например червена външна врата, са хора, които не се страхуват да се конфронтират, да заявят себе си, да се сблъскат с чуждото несъгласие.

Онези със синя врата например обикновено са спокойни. Зеленото пък е знак за човек, който обича традициите и е консервативен последовател на семейните ценности, пише rd.com.

Вашите шкафове казват

Детайлно ориентираните хора, които обичат всичко в работата им да е подредено обикновено имат разхвърляни шкафове и чекмеджета вкъщи. Обратно – онези, които се вглъбяват излишно в подреждане по цветове на дрехите и вещите в шкафовете си имат злощастието да водят тотално объркан и неподреден живот.

Под леглото 

Зоната под леглото се счита за показател за тревожност. Всеки крие своите малки тайни. Така е и с прахоляка под леглото или бъркотията в гардероба. Тези личности обичат да демонстрират контрол над околната среда, близките, колегите си, но крият дълбока тревожност вътре.

Вашите възглавници казват

Големите ивици и шарки по декоративните ви възглавници подсказват за липса на увереност в това какво хората ще кажат за вас. Полка точките пък говорят за забавна личност, която има творчески наклонности. Геометричните елементи означават, че можете да спазвате срокове и имате техническа мисъл.

Вашият душ казва

Душът говори за това дали сме самотни или не. Дори двойки, които живеят заедно, но имат емоционални проблеми, могат да се чувстват самотни, въпреки че са във връзка. Ако обичате да стоите дълго време под душа, да размишлявате, да водите мислени разговори, определено това е белег за самота. Душът е своеобразен заместител на емоционална топлина.

Вашето кафе казва

Дали сте човек, който отлага. Вероятно сте точно такъв, ако предпочитате инстантното кафе. Проучванията установяват, че хората, които в шкафа си за кафе винаги имат инстантно такова, са склонни да протакат, да не създават трайни връзки, да са лекомислени и повърхностни.

Обратно – онези, които притежават хубава кафемашина, която прави прекрасно кафе, но изисква повече време, са личности, които обичат установените правила в живота. На тях може да се разчита. Създават дълги стабилни връзки. Спонтанни са и притежават вродена мъдрост.

Още по темата

Леглото ви казва

Колко често се упражнявате и как се чувствате в работата си. Ако смятате, че оправянето на леглото е загуба на време и го оставяте с разбъркани чаршафи, то вие вероятно мразите работата си. Освен това си признайте, че мразите и фитнеса! 

Какво показват за личността ви бенките по тялото?

Проучване по темата е установило, че над 68 хиляди души, които оправяли леглата си всяка сутрин, били по-щастливи от работата си и харесвали упражненията в залата. Психолозите смятат, че това може да се дължи на факта, че щастливите хора се стремят към подреден живот.

Картините на стената ви казват

Дали сте невротични. Психолозите смятат, че вдъхновяващите цитати и плакати, призоваващи към успех и просперитет, обикновено са признак на невротизъм, безпокойство, повишен стрес в организма. Тези хора се опитват да използват своя дом като начин да успокоят тревогите си и недоволството от неуспехите си. Те постоянно се сравняват с успели хора, което повишава още повече тяхната нервност.

Вашият стол казва

Как преговаряте. Изследванията сочат, че хората, които се договарят по-енергично седят в твърд стол. Меките столове, особено в работата, са признак на мекушавост и липса на усет за водене на преговори и постигане на успехи.