За дома

Фъншуй съвети за здраве и благополучие

Подобрете здравословното си състояние чрез фъншуй

20.07.2022г. / 11 49ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Древното учение фъншуй дава много съвети за това как да се грижим за здравето си, как да го подобряваме и да се чувстваме в хармония със себе си. Все пак, здравето е най-голямото богатство и трябва да го пазим с всички сили.

Според фъншуй има пряка връзка между здравето и енергията в дома и работата ни. Когато тази енергия е позитивна, ние се чувстваме добре, щастливи, пълноценни и в хармония. В този ред на мисли е важно да си отговорите как се чувствате във вашия дом, на работното си място, каква е енергията и как може да привлечете повече положителна енергия, за да сте и по-щастливи, и по-здрави. 

Осъзнайте какво дишате

Всички знаем за вредите, които мръсният въздух нанася на здравето ни. Но дали знаете, че мръсният въздух в затворени помещения е много по-опасен, отколкото този навън? Затова е важно да се грижите за качеството на въздуха в дома и в офиса и да се стремите да го пречиствате, доколкото е възможно. Сред най-лесните и достъпни решения да подобрите чистотата на въздуха е да си вземете растение, което има свойствата да пречиства въздуха. 

>> Как да изчислите вашето лично число според фъншуй <<

Използвайте светлината и цветовете

Качеството на естествената светлина, както и цветовете са съществена част от нашето здраве. Присъствието на жизнени, топли цветове в живота ви, повишават енергията и ви зареждат неимоверно. Стремете се да се обградите със свежи цветове, било чрез дрехи, аксесоари, вещи, които ви заобикалят. Възползвайте се от дневната светлина и избягвайте изкуственото осветление през деня, стига да не ви се налага. 

Независимо дали е цветна стена или красиво растение, обграждайте се с ярки цветове и светлина, защото те подсилват естествено енергията ви. 

>> 6 признака, че домът ви има добра енергия според фъншуй <<

Създайте спа енергия в банята


Вашето усещане за здраве и благоразположение е пряко свързано с качеството на енергията, концентрирана в банята, според фъншуй. За целта е добре да създадете спа усещане в това помещение, започвайки от чистотата. Стремете се банята ви да е въазможно най-чиста, да няма мухъл или замърсявания. След което може да продължите с различни методи като например да сложите ароматен дифузер, който да разпръсква нежен аромат из помещението, създавайки приятни асоциации. 

>> Най-честите фъншуй грешки <<

Приложете фъншуй в спалнята

Свързани статии

Тъй като прекарваме много време в спалнята (приблизително около 1/3 от живота ни), е добре да насочим усилията си в задържане на позитивната енергия именно в тази стая. Това може да се осъществи на първо място като изградите хармонична връзка и се наслаждавате на любовта си в спалнята (колкото по-често, толкова по-добре.). Стремете се да осигурите достатъчно естествена светлина, която да влиза в стаята, проветрявайте често, не дръжте нищо под леглото, поддържайте гардероба си чист и подреден.

Веднъж, щом усетите влиянието на всички тези малки, но важни неща за вашето ежедневие, ще искате да подобрявате все повече средата около вас, а това ще ви се отплати в добро здраве и хармония. 

>> Фъншуй подредба на бюрото за успех и щастие <<

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Костова ( преди 4 години )
Така е, 6 г. живях в тъмно жилище на първия етаж, задръстено от дървета, където дори и през деня ме си налагаше да светвам лампата, в момента живея в грозно и малко жилище, което ми струва 600 лв на месец и пак ще се местя, защото несъзнателно се чувствам смачкана в малкото и тъмно пространство, от което напълнях 6 кг и постоянно се чувствам уморена и без тонус.Изборът на жилище оказва голямо влияние върху успеха на 1 човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар