За дома

6 неща, за които ще съжалявате, ако ги изхвърлите

Помислете преди да действате

12.02.2019г. / 09 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма нищо по-освобождаващо от това да изхвърлите стари и ненужни вещи от дома си. Енергията в жилището се освежава, пространството се разширява и така давате възможност на себе си и семейството си да се чувствате наистина прекрасно у дома.

Понякога в маниакалното си желание да се отървем от всичко, което вече не ползваме, изхвърляме и някои неща, за които по-късно съжаляваме. Преди да направите нещо необмислено, вижте какво е добре да не пращате безцеремонно на сметището.

Дрехи, които никога да не изхвърляте от гардероба си (галерия)

Документи

Винаги, винаги преди да изхвърлите някакви документи, вижте дали са валидни, за какво биха ви потрябвали и дали не биха ви послужили за нещо в бъдеще. Прочитайте всяка страница преди тя да полети към кошчето, за да не съжалявате за необмислени грешки след това.

Ръкописни бележки от любимия

Това са скъпи спомени, които някой ден ще разтопят сърцето ви, когато ги откриете на тавана или в забравена кутия в килера.

Снимки на семейство и приятели

Снимките са едно от най-ценните в емоционален смисъл неща, част от нашия живот. Не изхвърляйте фотографии, освен ако не ги свързвате с неприятни моменти или личности, за които не искате да си спомняте.

Кухненски пособия

Някои кухненски артикули влизат винаги в употреба. Понякога сме склонни да изхвърляме стари комплекти съдове, защото вече са демоде, а иначе са здрави. Вместо това ги подарете, продайте ги на разпродажба или ги дарете на нуждаещи се. Изхвърлянето на предмети и пособия, които могат да влязат в употреба е твърде консуматорски акт. Помислете за това преди да го направите.

10 неща, които да изхвърлите от кухнята си веднага

Антики

Предмети или накити, които се предават от поколение на поколение във вашето семейство, са истински ценности. Чаени комплекти, бижута, картини, предмети с емоционална стойност са все неща, с които не бива да се разделяте с лека ръка преди да сте го обмислили. Пък и някой ден тези предмети могат да струват цяло състояние, кой знае.

Дрехи и аксесоари, които са демоде

Не забравяйте, че модата винаги се връща. Под една или друга форма дрехи, бижута и аксесоари, които не са твърде ексцентрични и екстравагантни, а биха могли да се определят повече като класически, са потенциални акценти, които могат да се завърнат на модната сцена.

Коментирай