За дома

Как да поддържате възглавниците винаги пухкави

Полезно за комфорта на всеки

01.08.2019г. / 16 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-досадните неща е любимата ви пухкава възглавница да се сплеска и да изгуби приятната си обгръщаща лицето форма. Докато се наместите и вече сте се разсънили. Да не говорим колко по-ужасно е да успеете да я пригодите към предпочитанията си и точно след 5 минути да се смачка и да изгубите комфорта си.

Има начини да върнете удобството обратно в леглото си. Ето как да направите възглавницата си отново пухкава и да изглежда като нова.

7 неща, които да не перете в пералнята>>>

Размачквайте възглавниците всяка сутрин

Нека това да се превърне в навик, ритуал всяка сутрин. Намачквайте възглавниците, за да разбиете образуваните бучки. Това ги поддържа за по-дълго в първоначалната им форма след като са били закупени.

Сушете ги в сушилнята

След всяко спане възглавницата се навлажнява от потта, кожата ви и температурата, която тялото отделя. Затова ги сушете по-често в сушилнята. Не забравяйте да добавите няколко топки за тенис. Те доказано помагат на възглавниците да се отърват от образуваните бучки и ги правят отново пухкави.

Сушете и на въздух

Ако не разполагате със сушилня, разбира се можете да сушите възглавниците си и на въздух на проветриво място. В никакъв случай не бързайте сутрин да ги покриете с кувертюрата и да ги „задушите“. Правете това редовно.

Свързани статии

Извадете пълнежа

Стига възглавниците ви да не са направени от птичи пух, можете да изваждате пълнежа периодично и да го раздърпвате с ръце. След това отново го поставете на мястото му и зашийте.

Фъншуй съвети за щастлива детска стая>>>

Колко често трябва да сменяте възглавниците?

Много пособия и предмети в дома не се сменят достатъчно често, колкото хигиенните правила налагат. Това се отнася и за възглавниците. Повечето от нас ползват едни и същи възглавници с години, дори десетилетия. Само помислете колко микроорганизми, кожни клетки, себум, пот, акари съдържат те. Би било добре, ако свикнем да подменяме възглавницата си поне веднъж годишно. А през това време не забравяйте да ги перете в пералнята всеки месец, както и да сменяте калъфката през няколко дни.

Коментирай