За дома

Фъншуй съвети за щастлива детска стая

Какво е важно за подредбата в детската стая според фъншуй

10.07.2019г. / 09 48ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сред основните цели на фъншуй е да трансформира пространството, което обитаваме, подобрявайки потока на енергия в него. Изключение не прави и детската стая, която всеки родител иска да обзаведе и подреди по приятен, удобен за децата начин. А с помощта на няколко фъншуй съвета бихме могли да допринесем за здравословната и щастлива обстановка в стаята на децата.

Преди да пристъпим към тези съвети нека помислим за детската стая през фъншуй погледа. Има ли достатъчно свеж въздух в нея, има ли достатъчно пространство за игра, опасни ъгли, естествена светлина, стабилно ли е леглото? Всички тези съображения влияят на атмосферата в дома ни.

Съвет 1: Създайте добра фъншуй основа.

Енергийната основа в дома е важна. За да я създадете и в пространството на детето е необходимо да организирате чиста стая, с повече свободно пространство, свеж и чист въздух. Тези фактори допринасят за добрата енергия в стаята и дома ви.

>> Грешки с подредбата на мебелите, които задушават дома <<

Чистият и свеж въздух е задължителен за всяко едно помещение в дома ни, но важи най-вече за детската стая, тъй като там има много играчки, дрехи, книги или иначе казано, концентрация на множество предмети.

Освен с проветряване можете да допринесете за освежаването на въздуха и като поставите подходящо растение.

Съвет 2: Прочиствайте стаята редовно

Според фъншуй в дома ни не бива да има счупени или повредени вещи, затова е препоръчително да почиствате периодично детската стая и да изхвърляте играчки и предмети, които не са годни за употреба. Освен че ще освободите повече място, ще подобрите енергията в помещението.

>> Лесни начини да декорирате дома за късмет според фъншуй <<

Съвет 3: Използвайте силата на цветовете

Във фъншуй има няколко цвята, които се считат за високоенергийни, които подобряват атмосферата в дома или съответната стая. В зависимост от характера и личността на детето може да подберете правилните цветове, които ще го стимулират и вдъхновяват.

Например, ако детето ви е по-непослушно и немирно, може да използвате цветове, които ще го успокоят като земните нюанси – светложълто, бежово, пясъчно, също така синьо.

Ако детето ви е по-затворено и срамежливо, може да използвате силата на цветове, които ще го стимулират повече да се изяви като червено, оранжево, лилаво, жълто, розово.

>> Кой е вашият фъншуй цвят <<

Съвет 4: Освободете място за изява

Изберете място в стаята, което да бъде празно от предмети и го определете за артзона на детето. Нека в това пространство то да има възможност да се развихри, да твори или да се занимава с любимо хоби, да има своето специално, лично място.

Това ще му даде възможност да се изяви, но и ще допринесе за усещането за удовлетворение, щастие и хармония в дома.

>> 6 признака, че домът ви има добра енергия според фъншуй <<

Коментирай