За дома

5 лесни за отглеждане цветя, с които да украсите градината

Опитайте нещо ново тази пролет

26.04.2022г. / 10 40ч.
Илияна Николова
Снимки: Pixabay

Снимки: Pixabay

С настъпващото топло време все по-голямо желание се заражда у любителите на цветята и градината да си засадят нещо ново, с което да зарадват окото си, както и да направят дома по-приветлив.

Неорегелия – магически цветове в красива розетка

Винаги можете да внесете нов елемент не само към градината си, но и към балкона и терасата си. Някои особено лесни цветя за отглеждане могат да ви помогнат да подобрите настроението си и да опитате нещо ново и цветно.

Китайско слънце

Бабиана – как да отглеждаме красивото цвете?

Със своите невероятни слънчеви лъчи в цветовете и венчелистчетата си, китайското слънце дава нов живителен цвят на вашия двор или балкон. Това цвете е издръжливо на горещини и добре огрени от светлината места, което го прави лесно за отглеждане. Ако имате двор, в който няма много сенчести места, китайското слънце е подходящо за вас.

Лилиум

Стокезия – как да я отглеждаме?

Ако досега не сте гледали лилиум, време е да се възползвате от неземната му красота. Цъфти в различни феноменални цветове. Издържа на топлина, пряка слънчева светлина, непряко огряване, засушаване или пък по-висока влажност на въздуха и почвата. Лилиумът е изключително непретенциозен и е много подходящ за отглеждане в двор. Разбира се, можете да го отглеждате и в широка и дълбока кашпа, ако имате тераса. Трайно насаждение е, което разцъфва отново на следващата година без особени грижи.

Хибискус

Гърлица (лимониум) – как да я отглеждаме

Хибискусът е цъфтящ храст, който може да се отглежда в двор или в голяма кашпа на балкона. Това невероятно растение цъфти с големи розови, червени, лилави, жълти, бели или смесени цветове. Невероятно издръжлив храст е и може да се гледа при всякакви условия. Най-добре му се отразява пряката слънчева светлина и не особено влажната почва.

Ехинацея

Инкарвилея – красиво цвете за дома и градината

Ако мислите, че ехинацеята се отглежда само за лекарство, лъжете се. Нейните лилави цветове са магнетични и обаятелни, и можете спокойно да им се порадвате в дома или градината. Има и цъфтящи в розово, жълто или оранжево видове.

Хортензия

Шибой – най-ароматното цвете в градината

Хортензията е добре позната на нашите баби. Виждали сме я в дворовете от едно време, растяща като голям, буен и кичест храст с още по-кичести цветове през пролетта и лятото. Хортензията обича богата и добре дренирана почва. Расте чудесно на пряка светлина, но и полусянката ѝ се отразява много добре.

Снимки: Pixabay

Коментирай
Свободно време