За дома

Цветове, които правят всяко помещение по-просторно

Боядисайте стените в тях и ще се убедите в уюта и настроението, които домът ви ще добие

22.07.2020г. / 17 18ч.
Илияна Николова
Снимка: Instagram/ archliana

Снимка: Instagram/ archliana

Всеки би искал да живее в просторен дом, в който стаите са като бални зали и да има достатъчно място за всичко и всички вкъщи. В повечето случаи обаче не е така. За щастие обаче с помощта на цветовете можем да направим така, че домът ни да изглежда по-широк, като използваме подходящите нюанси за стените на всяка стая и помещение.

Тези дизайнерски трикове са чудесен начин да уголемим оптично дома си и да внесем повече простор във всяка стая.

Идеи за модерен интериор в банята (галерия)

Леки неутрални цветове

Снимка: Instagram/ archliana

Меките, леки и земни неутрални нюанси са изключително подходящи за разширяването на пространството във всяко помещение. Те са и изключително добри в създаването на уютна и спокойна атмосфера в дома, отнемаща стреса и напрежението от деня. Използването на светли и нежни цветове за стените в жилището е чудесен начин да го направите да изглежда по-голямо. Колкото по-лек и светъл е цветът, колкото повече се доближава до естествените земни цветове, толкова по-добър е ефектът.

Великолепни идеи за градината (галерия)

Тъмни неутрални цветове

Снимка: Instagram/ somethingbluehome

Ако светлите тонове в боите не пасват за вашето жилище или не импонират на вкуса ви, опитайте тъмните натурални цветове. Синьо, зелено, тъмносиво, тъмнобежово са само част от натуралните тъмни нюанси, които са подходящи за създаване на простор и уют в дома. Можете да ги съчетаете с по-светли, както и да комбинирате с различни акценти. Още един подходящ трик е да боядисате стените в натурални тъмни цветове, но да осигурите достатъчно светлина, влизаща в дома. Това създава усещане за простор и мир в дома.

Хитри начини да охладите дома си без климатик през лятото

Топли нюанси от синьо-зелената гама

Снимка: Instagram/ homeandbalance

Тюркоазените нюанси, преливащи от синята в зелената гама и обратно, дават изключително усещане за топлота и уют, освен това разширяват оптично помещенията и внасят фантастично настроение в тях. Синьо-зелените цветове в светли тонове едновременно правят помещенията по-големи и правят усещането за уютен дом още по-осезаемо. Синьо-зелената гама има релаксиращ ефект върху мозъка, което разтоварва стреса от плещите ви веднага щом се приберете вкъщи.

Малки промени в дома, които носят щастие

Хладни цветове

Снимка: Instagram/ willowbloomhome

Скандинавският стил е друг подходящ начин да създадете усещане за по-просторен дом. Мръснобяло, яйчена черупка, слонова кост, светлосиво са само част от нюансите, които можете да използвате в интериора на дома, за да го направите по-просторен.

Практични идеи за малката ви кухня (галерия)

Коментирай