За дома

Фъншуй съвети за уютен и хармоничен дом

Какво да промените в дома си, за да се чувствате добре в него според древната философия

06.08.2020г. / 12 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

С помощта на фъншуй можете да освежите енергията в дома си и да го направите място с по-малко стрес и повече уют – това, от което всеки дом се нуждае. Фъншуй е фантастично средство за преобразяване на дома в положителна посока. Ще се почувствате по-вдъхновени, отпочинали и в синхрон с позитивната енергия, която ще се отприщи в жилището ви, вашата крепост.

Фъншуй съвети за спалнята за добър сън и повече любов

Ето няколко фъншуй начина да го постигнете.

Освободете колкото се може повече физическо пространство в дома

Разчистването от стари и непотребни вещи заема централно място във философията на фъншуй. За да тече енергията свободно през дома ви, в него трябва да има достатъчно място. Изхвърлете всичко старо и ненужно. Освободете място в шкафовете, гардеробите, килерите. Това ще направи енергията в дома ви по-свежа.

Обновете пространствата за съхранение

След като изхвърлите всичко ненужно от местата, в които държите вещите и пособията си е време да ги подредите. Добрата подредба е една от най-добрите стратегии за преобразяването на дома според философията на фъншуй. Това ще помогне да сте по-креативни, по-дейни и енергични, както и по-щастливи и хармонични.

Най-честите фъншуй грешки

Пречистете енергията чрез сол

През жилището ви тече постоянна енергия. Тя се нуждае не само от подредба и достатъчно пространство, но и от пречистване. Солта е идеално средство за това. Поставете купи с морска сол на стратегически места из дома, най-вече по ъглите. Сложете купите със сол на места, на които смятате, че енергията се затруднява в преминаването и е твърде заседнала. Вие познавате дома си най-добре.

Премахнете праха от дома

Прахът се задържа навсякъде в дома. Един покрит с облаци прах дом не е хармоничен. Доброто почиства не предполага освобождаване от натрупванията с прах. Превърнете премахването му своя сутрешна рутина.

Фъншуй подредба на всекидневната за щастие и успех

Увеличете работното си пространство

След като внесете достатъчно пространство в дома си, освободете пространство и за творчество. Ако имате кът в дома, в който работите или създавате, подредете и него. Освободете го от излишните предмети и го подредете. Това осигурява мъдрост, спокойствие, активен растеж в бъдеще и повече креативност.

Подредете и освежете декорацията

Разположете красиви и импониращи на вашата личност предмети и украшения. Систематизирайте книгите върху рафтовете ви. Оставете на показ тези, които ви носят усмивка и ви вдъхновяват. Всеки път, когато се почувствате емоционално заседнали, преподреждайте декорациите си. Може да не вярвате, но те ви влияят много силно.

Фъншуй съвети за привличане на любовта

Коментирай