За дома

Фъншуй подредба на всекидневната за щастие и успех

Как правилно да канализираме енергията в хола

09.05.2019г. / 17 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Холът е едно от помещенията, в които прекарваме голяма част от деня си, когато сме вкъщи. Той трябва да е уютен и подреден правилно, за да ни дава така необходимата отмора и качествена почивка.

Фъншуй като клон на китайската медицина, разглеждаща здравето на човек от научна и духовна гледна точка, е изкуство, което ни помага да подредим дома си по начин, който да канализира правилно позитивната енергия и да ни помогне да се чувстваме цялостно добре.

Най-честите фъншуй грешки

Целта е да се създаде баланс и хармония във всички аспекти на живота, който живеем, така че стресът да е минимален, а почивката – наистина пълноценна.

Създавайки балансирано пространство, в което енергията да тече свободно, ние си помагаме на физическо и емоционално ниво.

Как правилно да подредим всекидневната, така че да отговаря на стандартите на фъншуй?

Намалете безпорядъка до минимум

В един дом, обитаван от няколко члена на семейството, е нормално да има разхвърляни участъци. Няма как жилището да е стерилно, докато в него живеят хора, още повече ако имат деца. Но е важно безпорядъкът да се сведе до минимум. Той задръства енергията и несъзнателно ви кара да се чувствате угнетени и уморени.

По-светлото винаги е по-добре

Осветлението е важно за всекидневната. Постарайте се да поставите силни осветителни тела, които да можете да контролирате поотделно, така че когато нямате нужда от обилна светлина, просто да изключите някоя от лампите. Иначе е от значение да осигурите максимално количество светлина, когато е необходима.

Свързани статии

Цветовете имат значение

Тъй като холът е помещението, в което хората донасят енергията и емоциите си отвън, от голямо значение е той да е обзаведен в светли цветове, които поглъщат и отразяват тази енергия без да я задържат в дома. Препоръчителни са светлите тонове, като жълто, бежово, екрю, бяло, кафяво – изобщо, земните нюанси. Мебелите трябва да са големи и с правилни форми.

Успокояващите цветове, като синьо, зелено, сиво, трябва да присъстват като малки акценти.

Декорирайте стените

За да направите вибрациите във всекидневната още по-осезаеми и позитивни, украсете стените с изящно изкуство. Добре е на картините да са изобразени животни, цветя, земни пейзажи, дървета, стимулиращи живота и добрата енергия.

Фъншуй съвети за привличане на любовта

Създайте баланс

Един от основните постулати във фъншуй е създаването на баланс. Затова не се фокусирайте само върху един цвят или материал, от който да са създадени мебелите ви, а направете балансирана комбинация предимно от естествени материали и земни цветове.

Коментирай