За дома

6 начина да направите дома по-уютен през зимата и за празниците

За да си стоите вкъщи с удоволствие през студените зимни дни

03.12.2021г. / 18 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Зимата е сезонът, в който си стоим повече вкъщи на топло. А прекарването на време у дома трябва да е максимално удобно и уютно. Зимата е и времето, в което идват едни от най-светлите семейни празници, които ни събират около трапезата. Ето защо, уютът в дома е нещо, което може да направи прекарването на студената зима по-приятно и по-лесно.

20 неща, които да изхвърлите от дома си още сега

Как да направите дома си по-уютен през зимата, а и за празниците? Ето няколко чудесни идеи какво да промените.

Ново спално бельо

Няма нищо по-прекрасно от това да си легнете в легло, обсипано с меки и пухкави завивки. Сменете спалното си бельо. Зимата е добър момент да го направите, защото и по празниците е редно да купите нещо ново за дома. Според поверието, на Бъдни вечер във всеки дом трябва да има по нещо ново, нещо като подарък за дома, за да бъде щастлива следващата година. Подарете си ново спално бельо и ще се почувствате още по-уютно вкъщи в зимните дни и вечери.

Промени в дома, които променят живота

Пухкави декоративни възглавници

Какво по-уютно от това да се свиете на дивана и да се гушнете в пухкава възглавница, която хем да ви дава топлина, хем да радва сетивата ви с мекия си допир. Към пухкавите възглавници може да добавите и мека завивка, с която да обгърнете тялото си, докато прекарвате време със семейството и приятелите си в хола.

Внесете топлина и под краката си

Килимите са нещо, което много хора избягват заради трудната поддръжка. Те събират прах, акари, наслагвания и е разбираемо много хора да не ги добавят в дома си, особено ако имат алергии. През зимата обаче няма нищо по-уютно от това да стъпите върху мек и пухкав килим, който да обгърне краката ви с топлината си.

Как да подобрите въздуха в дома си

Слабо осветление

Романтичното и уютно настроение в дома зависи и от това как сте оформили осветлението вкъщи. Колкото по-ненатрапчиво и омекотено е то, толкова повече уют носи. Разпръснете лампи из дома си, които да светят „по-тихо“ и интимно.

5 начина да направите дома уютен и релаксиран, когато сте вкъщи

Свързани статии

Помислете за промяна в дивана

За да направите дивана си още по-уютен, може да помислите за добавяне на пухкава кувертюра или мека дамаска, с която да направите прекарването на времето си на дивана през зимата още по-приятно.

Поставете снимки на видими места

Уютът на спомените дава истинска топлота. Разположете снимки на любимите си хора и на скъпи спомени, които ви карат да се усмихвате. Това ще направи дома ви още по-приятен и топъл.

Снимки: iStock

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време