За дома

Лесна хитрина за отпушване на канали

Без химикали и токсични съставки

04.06.2022г. / 15 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Запушването на канала и тръбопровода е проблем, който се случва често във всеки дом. Отпадъците в мивката са най-честият причинител на запушвания. Мазните остатъци от храна, попадналите частици, косми и други замърсявания с времето образуват лепкав и непроходим слой в канала, който предизвиква неприятно запушване.

Различни употреби на течния препарат за пране

Невинаги имате препарат за отпушване на канали подръка. А не е и нужно. Препаратите за отпушване на канали често съдържат киселини, основи и други токсични съединения, които отделят вредни газове. При вдишването им може да се получат алергични или токсични реакции, а в контакт с кожата или очите здравето може да бъде сериозно застрашено.

За да избегнете всички тези неприятни ситуации, опитайте един лесен трик за отпушване на канали, който винаги работи. За него не са ви нужни токсични химикали. Необходими са само продукти, които има във всяка кухня.

Не смесвайте тези препарати и продукти!

Смес за отпушване на канали:

  • 200 г сол;
  • 200 г бакпулвер;
  • 200 мл ябълков оцет;
  • Гореща вода.

Не изхвърляйте това в тоалетната!

Смесете солта и бакпулвера. Разбъркайте добре, за да се смесят. Изсипете сухите съставки в канала. Може да го направите и на части. Залейте канала с предварително загрят на котлона оцет. Изчакайте няколко минути. След това излейте една кана гореща вода в канала. Ще чуете шуптене. Ако е необходимо повторете процедурата за по-добро и качествено отпушване.

Коментирай