Загорелите съдове, тигани и тенджери са истински кошмар. Няма как да останат чисти след употреба, особено ако ястието е кипнало или мазнината се е стекла извън тях. Добрата новина е, че това изобщо не бива да ви притеснява. Не е нужно да търкате с часове, докато кожата ви падне, за да изчистите загорелите си съдове. Трябва да знаете само един трик, с помощта на който да накарате загорелите съдове да блеснат като нови.
Най-честите грешки, които правим с гъбата за миене на съдове
Какво ви е нужно:
- 2-3 големи щипки сол;
- 1 пакетче бакпулвер;
- Препарат за съдове;
- Мокра гъба;
- Хартиени салфетки или кухненска хартия;
- 1 чаша бял винен или ябълков оцет;
Често допускани грешки при почистване с белина
Още по темата
Как да действате?
Обърнете загорелия тиган или тенджера с дъното нагоре. Поръсете със сол. Изсипете бакпулвера отгоре. Поръсете и с малко течен препарат за съдове. С намокрена с топла вода гъба за чинии размажете получената смес. Покрийте изцяло с кухненска хартия. Върху хартията излейте оцета.
Повърхности, които никога да не почиствате с оцет
Изчакайте сместа да подейства поне 20 минути. След това оберете загорелите остатъци, които ще бъдат максимално разтворени. Малкото замърсявания, които ще останат, ще бъдат много лесни за премахване с тел или грубата част на гъбата.
Коментари 0
Напиши коментар