За дома

Как да декорирате дома си за повече лятно настроение

Повече летни елементи вкъщи за максимално позитивно изживяване на лятото

16.07.2022г. / 12 44ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е един от любимите сезони. То е вече факт, а настроението ни може да стане още по-лятно, ако декорираме дома си с повече лятно настроение. Как да стане това? С помощта на украса, лъхаща на лято, повече светлина, летен бриз в дома и още много други идеи.

Внесете летен полъх в дома

За да създадете усещане за летен бриз в дома си, декорирайте с вентилатори, монтирани на тавана. Пуснете ги на най-ниска степен. Те ще създадат усещане за летен полъх подобен на този до морския бряг.

Как да преобразим балкона за лятото

Летни възглавници и декорация за мека мебел

Десените и принтовете, символизиращи лятото, морските вълни и всичко свързано с любимия ви топъл сезон, са чудесен начин да внесете лятото в дома си. Заменете дебелите и тъмни зимни възглавници на дивана, както и завивките и шалтетата. Поставете меки елементи с вълнисти или плажни символи за лятно настроение.

Тропически растения в саксия

Ако досега не сте отглеждали красиви кичести зелени растения, сега е моментът да започнете. Украсете дома си с тропически растения, които могат да се отглеждат в саксия в домашни условия. Това ще донесе повече лятно настроение в дома ви.

Идеи за обзавеждане на малък апартамент

Букети със свежи цветя

Декорирайте дома си със свежи цветя. Няма нищо по-красиво и лятно от сезонните цветя. Живите цветя винаги създават повече настроение и правят дома по-приветлив и ведър.

По-леки завеси

Поканете светлината в дома си. Свалете зимните дебели завеси и олекотете визията на прозорците си. Окачете полупрозрачни пердета от органза, за да позволите на лятното слънце да озари дома ви.

10 съвета за правилно обзавеждане на дома

Украсете с вази с мидички

Много хора имат навика да си взимат мидички за спомен от плажа. Ако имате колекция от миди от пътуванията си до морето, поставете ги във високи вази и ги разпръснете из дома си за декорация. С тях ще направите дома си още по-приветлив за лятото.

Лятна галерия със снимки на стената

Съвети за правилно обзавеждане на дома

Една прекрасна идея да поканите лятото в дома си е да обособите кът, в който да украсите стената с летни снимки на семейството или от ваши пътувания по света. Идеята е чудесна, защото през другите сезони можете да сменяте „изложбата“ в унисон с времето.

Снимки: iStock

Коментирай
Здраве и красота