За дома

7 неща, които да разчистите веднага от антрето си

Ненужни предмети, пособия и вещи, които нямат място в коридора

15.02.2024г. / 16 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Добре подреденият дом носи спокойствие и уют. Ако живеете в постоянно разхвърляна и претрупана с вещи обстановка, не се чудете защо сте стресирани, раздразнителни, уморени и не се чувствате щастливи. Разхвърляният дом, където сте заобиколени от вещи, дрехи, предмети и пособия, може да ви накара да се чувствате зле.

Ако опростите жизненото си пространство и го подредите, ще намалите стреса, ще повишите усещането за уют, щастие и комфорт, а това ще се отрази на здравословното и емоционалното ви състояние.

5 неща, за които ще съжалявате, ако ги изхвърлите

Целият ви дом трябва да е добре подреден. Минималното разхвърляне на вещи ще ви помогне да се чувствате значително по-добре.

Входът и антрето ви са част от дома ви и също се нуждаят от приветливост и добра подредба. Ако влизате в претъпкано с предмети, вещи, дрехи и обувки антре, това ви внася неминуем стрес още с встъпването в дома ви. Разхвърляният коридор пред входната врата задръства енергията в дома ви и повишава стреса.

Може да се изненадате, но повечето от нещата, които поначало държите в антрето си всъщност нямат място там. Те създават безпорядък, който напряга, води до безпокойство и тревожност. Време е да подредите антрето си и да разчистите хаоса за повече щастие и по-малко стрес.

Неща в кухнята, които трябва да изхвърлите веднага

Кои са нещата, които веднага трябва да разчистите от антрето си?

Боклуци, брошури, писма, фактури

Ако имате навика да събирате всичко от пощенската кутия и да го захвърляте в коридора, време е да престанете. Изчистете този безпорядък от ненужни вещи в коридора си. Първото нещо, което виждате, когато влизате, са всички тези боклуци, от които нямате нужда.

Якета, палта

Ако мислите, че мястото на палтата, якетата и всички връхни дрехи, с които разполагате, е в коридора, грешите. Мястото им е в гардероба. Оставете на закачалката само тези, които ползвате в момента. Така антрето ви ще изглежда много по-подредено и приветливо.

Обувки

За какво ви е нужно да виждате купища обувки, когато влезете през входната врата? Подредете ги в шкафа за обувки или в дрешника. Отвън оставете само тези, които ползвате в момента. Безпорядъкът от обувки прави антрето ви да изглежда и по-мръсно, освен че внася хаос.

10 неща, които да изхвърлите от кухнята си веднага

Шапки и шалове

Намерете подходящо място за тези аксесоари, вместо да затрупвате закачалката с тях. Така ще ги предпазите от допълнително замърсяване и ще направите антрето си чисто и подредено.

Спортна екипировка

Спортна екипировка от всякакъв тип е добре да бъде прилежно прибрана, а не да бъде разхвърляна в коридора. Не задръствайте антрето си с колела, ски принадлежности, пособия за тенис, футбол и всякакви други спортни оборудвания. Те са обемисти, а и замърсени.

Раници, чанти

Чантите ви е добре да бъдат прибрани в дрешника или гардероба. В антрето заемат много място и предизвикват излишен хаос, който ви залива още щом влезете през вратата.

Фъншуй подредба на всекидневната за щастие и успех

Чадъри

Чадърите също заемат излишно място в коридора. Можете да ги подредите в етажерка, поставка, в дрешника или в килера, ако разполагате с такова място. Претрупването с вещи в коридора задръства пространството и го прави неприветливо.

Коментирай