За дома

Грешки във фъншуй подредбата, които пречат на енергията

Правилното използване на философията на фъншуй помага за постигане на щастие и хармония

17.03.2023г. / 16 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй е древна методика за подредба на пространството, в което живеете и съществувате, която спомага за канализирането на енергията и подобряване на атмосферата в дома и в душата. С помощта на фъншуй можете да подредите дома си така, че да привличате хармония, щастие, просперитет, любов, материално и духовно благосъстояние.

Какво символизира зеленото във фъншуй и как да го използвате

Но с фъншуй могат да се допуснат редица грешки, които да попречат на постигането на баланс и хармония.

Кои са грешките във фъншуй подредбата, които пречат на енергията?

Погрешно разположение на леглото

Леглото е важен елемент във фъншуй. То е мястото, на което се отпускате и получавате нужната почивка. Затова и трябва да е с прецизно и предварително обмислено разположение. Леглото може да се свърже с негативно значение заради така наречената позиция „ковчег“, ако бъде разположено с краката към вратата.

Това е и една от най-големите грешки, които могат да се допуснат във фъншуй. Никога не поставяйте леглото си в тази позиция, защото това може да ви донесе множество проблеми от всякакво естество.

Фъншуй подредба на всекидневната за щастие и успех

Завъртането на леглото в странична позиция е критично важно, за да се избегне негативната енергия и лошата карма. Ако разположението в дома не ви позволява това, поставете кристална топка между леглото и вратата за пречистване на енергията.

Огледало с лице към входната врата

Огледалото е друг елемент от дома, който заема централно място в дома и играе важна роля за протичането на енергията. Една от грешките, които се допускат с поставянето на огледалото е позиционирането му с лице към входната врата. По този начин помагате на енергията да излиза свободно през вратата, вместо да протича през жилището ви и да ви носи щастие и късмет.

Как да привлечете богатство и просперитет в дома според фъншуй

Свързани статии

Претрупвате дома с фъншуй предмети

Предметите и символите са важни за фъншуй, но прекаляването с тях задръства пространството и има обратен ефект. Грешка е да препълвате дома и пространството в него с фигурки и символи от фъншуй. Не допускайте домът ви да заприлича на сувенирен магазин. Изберете само тези фигури, които импонират на енергията в дома ви и на целите, които искате да постигнете.

Подбор на грешните цветове

Цветовете са другия компонент, играещ съществена роля във фъншуй. Изборът на цвят е решаващ за това как ще протича енергията в дома ви и какво ще бъде отражението ѝ върху живота ви. Не всеки цвят пасва на всяка енергия и аура, както и на всяко помещение. Преди да прибързате с цветовете в интериора си, запознайте се с тяхното значение и преценете какви са целите, които искате да постигнете. Чак след това се спрете на подходящ цвят според фъншуй.

Какво символизират златната рибка и шаранът във фъншуй

Коментирай