За дома

Какво символизира зеленото във фъншуй и как да го използвате

Подбор на цветовете за хармония и баланс в дома

14.04.2022г. / 09 34ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Цветовете са едни от най-добрите средства да въздействате на енергията в дома според фъншуй. Има много различни методи за влияние и канализиране на енергията. Всеки един цвят има определен тип енергия Чи. Във фъншуй има 5 основни елемента, като всеки от тях е свързан с различни цветове. Използването на цветовете и елементите в определени части от дома може да допринесе за щастието ви, хармонията вкъщи и просперитета в живота ви.

Какъв цвят свещи да изберем за дома си

Какво представлява зеленият цвят във фъншуй?

Системата от 5 елемента във фъншуй обхваща тези различни елементи с цел да създаде повече хармония и баланс в дома и живота. Тези елементи са огън, земя, метал, вода и дърво. Те са представени от различни цветове. Зеленото се свързва с елемента дърво, което е свързано със състраданието, гъвкавостта, изцелението и растежа.

Зеленото е и цветът, който се свързва със семейството. То представлява новото начало, връзката ни с хората и природата, енергията на пробуждането. Жизнената енергия на дърветата и природата е представена от зеления цвят във фъншуй.

Как да използвате зеленото?

Зеленото прави пространството у дома по-приветливо, свежо, натурално и хармонизирано. Този цвят може да ви е особено полезен, ако искате да привлечете повече гъвкавост, семейна хармония, вдъхновение и креативност.

Каква енергия има домът със западно изложение според фъншуй?

Има много начини да внесете зеленото в дома си – чрез мебели и аксесоари в този цвят, чрез боядисване на стени или части от мебели, чрез избор на текстил за дома в зелено или други елементи за декориране.

Изборът на нюанс на зеленото също е от значение в зависимост от намеренията ви и желанието ви да промените енергията по начин, който искате.

Например светлото, свежо и яркозелено е вдъхновяващ дървесен елемент, който има успокояваща и целебна енергия.

Свързани статии

Ако се чувствате заседнали и зациклили, изберете по-ярки и наситени зелени нюанси с жълти нотки, които да повишат креативността ви и да ви стимулират да започнете нещо ново, да излезете от коловозите.

Каква енергия има домът с източно изложение според фъншуй?

Живите зелени растения също са прекрасен начин да внесете живо, жизнено зелено вкъщи. Изберете растения, които имат меки, заоблени листа. Важно е да съобразите светлината и условията в дома си, за да бъдат растенията ви живи и свежи. Изсъхналите растения в не толкова добро състояние не подобряват енергията в дома по пълноценен начин.

Носете зелено

Цветовете във фъншуй не са само за дома. Можете да ги носите и върху себе си, за да стимулирате още повече енергията си. Ако искате да се почувствате вдъхновени, готови за ново начало и по-смели, носете зелено или изберете любим аксесоар в зелено, който да стимулира креативността ви.

Коментирай