За дома

Джапанди (Japandi) стил в интериора на дома

Лекота и усещане за дзен

28.07.2023г. / 06 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че Япония и Скандинавия имат много общо, особено що се отнася до интериора в дома, за дизайнерските елементи в него. Естетиката на всеки от тези два стила се фокусира върху простотата, естествените елементи и комфорта в дома. Е, оказва се, че комбинирането на японското и скандинавското в интериора си има име – Japandi.

Въпреки че това е сравнително нова тенденция в интериорния дизайн, джапанди определено привлича вниманието към себе си все повече, защото може да задоволи и най-капризните обитатели на жилището.

Как да декорираме картините в дома

Japandi дизайнът е комбинация от скандинавска функционалност и японски минимализъм, които създават усещане за изкуство, природа и простота. Това сливане създава перфектната комбинация от функция и форма. Фокусът е предимно върху чисти линии, светли пространства и светли цветове.

Растения, които пречистват въздуха в дома

Дизайнът е минималистичен, но функционален, естетически красив. Създава усещане за лекота, уют, спокойствие. Джапанди използва естествени материали, цветове, които не напрягат, а обратното, създават усещане за баланс.

В него няма излишни предмети, няма хаос. Той ни кани естествено да поддържаме дома си в една дзен хармония. В галерията ни можете да разгледате няколко идеи за интериор в стил Japandi.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Читател ( преди 8 месеца )