За дома

Кои цветя ще донесат здраве и късмет в дома ви?

Можете да отглеждате змийско растение, дори в спалнята си

09.10.2023г. / 11 11ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Цветята създават настроение и са неизменна част от всеки наш празник. Но знаем ли какви са скритите послания, които стоят зад тяхната красота и ароматен чар?

В следващите редове ще ви споделим кои са цветята, които могат да внесат в дома или офиса ви здраве и късмет. Ето и някои от тях:

Бамбук на щастието (Драцена сандериана)

Едва ли знаете, но този вид бамбук е известен с това, че привлича положителна енергия в дома и е растение, за което в много страни се вярва, че носи късмет. Броят на стръковете на едно бамбуково растение определя в коя област от живота ви искате да привличате късмет.

Например 3 стръка се фокусират върху щастие, богатство и дълъг живот; 6 върху късмет и богатство; 7 върху добро здраве; 9 голям късмет, а 10 съвършенство. Той е прекрасно допълнение към интериора ви, особено ако харесвате минималистичния стил. Освен това, за да го отглеждате, няма да е нужно да полагате никакви специални грижи, тъй като бамбукът се отглежда във ваза с вода. Можете от време на време да я сменяте и да забърсвате листата му.

Бананова вода за растенията в градината и на балкона - за силен и буен растеж

Змийско растение

Уникалните вертикални и заострени листа на змийското растение са не само впечатляващи, но и пречистват въздуха по-добре от повечето растения. Също така, поради външния си вид, подобен на меч, се смята, че листата пресичат препятствията и отрицателната енергия, позволявайки само положителни вибрации за късмет да преминават през тях. За радост на повечето от нас, то също не се нуждае от кой знае какви грижи. Трябва му малко светлина (но не прекалено) и умерено поливане (между поливанията почвата трябва да изсъхнала). Интересното за него е, че можете да го отглеждате дори и в спалнята, като то ще пречисти въздуха ви, абсорбирайки токсините и освобождавайки кислород.

Растения, които не се нуждаят от много светлина

Пилеа Пеперомиоидес (китайско растение на парите)

Това симпатично малко растение е известно с много имена и едно от тях е „китайска паричка“. Идеално ще се впише в интериора на дома и офиса ви и е лесно за отглеждане. То расте много бавно и може да достигне едва до 30 сантиметра. Не го поливайте прекалено често и се уверете, че е разположено край южните или западните прозорци, където може да получава достатъчно светлина.

Съвети за отглеждане на куркума вкъщи

Лавандула

Това цвете е много известно и популярно в ароматерапията заради своите успокояващи и релаксиращи свойства. Растението може да се използва за приготвяне на ароматни свещи, сиропи или пък чай. Разбира се, за лавандулата се смята и че носи късмет. Тя може лесно да се отглежда в саксия. Способна е да устои на по-сухи условия, но се нуждае от подходящ дренаж и циркулация на въздуха, за да може да цъфти.

Растения, които намаляват влагата в дома

Орхидея

Когато подарявате орхидея, това означава, че с този жест вие пожелавате късмет и просперитет. Освен това, орхидеята може да е символ и на щастлив брак, кариера, красота и сила. Това уникално цвете е известно с капризността си при отглеждане, но това се дължи на различните нужди, които то има, за разлика от всички други стайни растения. За да се грижите добре за орхидеята, полагайте специални грижи за корените ѝ я дръжте на светло, но не я излагайте на директна слънчева светлина.

Растения, които прочистват въздуха вкъщи

Коментирай