За дома

Кои цветя ще ви донесат здраве и благополучие през 2024-а?

Дървото на живота е подходящ подарък за вашите бизнес партньори

18.01.2024г. / 14 21ч.
Мария Василева
Жасмин. Снимка: iStock

Жасмин. Снимка: iStock

Ако искате да се радвате на хармонична и уютна среда, можете да използвате няколко хитринки. Една от тях е да внесете в жилището или на работното си място растения, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

Кои цветя ще ви донесат здраве и благополучие през тази година?

Ето няколко предложения:

Алое вера и жасмин

Най-спокойно можем да кажем, че ако искате да се чувствате добре, да сте здрави и силни, трябва да обърнете внимание на качествения и пълноценен сън. В градската среда обаче това е доста трудно. Ето защо, ако не се наспивате добре, един от естествените начини сами да се успокоите и да се унесете безпроблемно е да поставите растение от алое вера или жасмин в саксия до леглото си. Алое вера произвежда кислород през нощта, като така се бори с безсънието и може да подобри цялостното качество на съня; докато цветовете на жасмина имат нежен аромат, който може да успокои тялото ви. 

Свързани статии

Спатифилум 

Това наситенозелено растение с разкошни ярки бели цветове ще увеличи просперитета ви, тъй като значително подобрява качеството на въздуха в помещенията, помага за предотвратяване на астма, главоболие, хронични заболявания и други. Спатифилумът прави всичко това, като същевременно е чудесен за офиса ви. Той ще ви помогне да си създадете усещане за спокойствие по време на забързания ден. Ако пък го поставите в спалнята си, той ще ви осигури усещане за спокойствие и спокоен сън. Спатифилумът е идеален за подарък. 

Свързани статии

Зелена Лилия 

Растенията от вида Chlorophytum comosum са изключително лесни за отглеждане, не изискват постоянно внимание и цъфтят без да изискват особени грижи. Те имат тесни листа, които смътно напомнят на паяци. Изследване на НАСА установило, че този вид растения могат да действат като естествен въздушен филтър за намаляване на замърсителите във въздуха. Проучването показало, че паякообразните растения са премахнали 95% от токсичния формалдехид от въздуха (който бил запечатан в контейнер от плексиглас за период от 24 часа). Ето защо, ако искате да се радвате на по-добро здраве, зарадвайте себе си или близки като им подарите зелена лилия. 

Свързани статии

Дървото на живота (Красула, crassula ovata)

Дървото на живота е много популярен талисман за късмет в Азия. За него се смята, че активира финансовата енергия. Този красив сукулент има живи зелени листа, символизиращи растеж и обновяване (наподобяващи монети от нефрит, символ на богатство и просперитет). Това растение е традиционен подарък за бизнес партньори и много управители на фирми го поставят близо до входа на работната сграда или на югоизток, за да донесе просперитет и успех.

Свързани статии

Бамбукова палма и дяволски бръшлян 

Според едно проучване наличието на растения на бюрото може да повиши нивата ни на продуктивност през деня. Ако искате да освежите пространството, където работите у дома, можете да поставите някои растения до вашия лаптоп, маса или на перваза на прозореца. Бамбуковата палма е известна със способността си да се бори със замърсяването на въздуха в затворени помещения, като насърчава избистрянето на мислите и помага за по-лесно дишане. Друго подходящо растение за офис е дяволският бръшлян, който премахва токсините от въздуха и абсорбира неприятните миризми.

Коментирай