Здраве и красота

Как да носите цвета на 2024-а „прасковен мъх“?

Изберете аксесоари в стилния нюанс

29.12.2023г. / 06 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Институтът „Пантон“ обяви своя традиционен „цвят на годината“, представяйки мек и вкусен прасковен нюанс, наречен peach fuzz или „прасковен мъх“. Кремообразният нюанс напомня за топъл залез или деликатно цветно листенце. Според Pantone Colour Institute той е: „уютен и утешителен нюанс, подхранващ състрадание и доброта“. Тонът преодолява пропастта между топлина и комфорт с романтика и изтънченост. Всяка година цветът на годината на Pantone улавя духа на времето. Заради акцента си върху успокояването и подхранването, „прасковен мъх“ изразява оптимистична енергия, която се надяваме да видим реализирана през следващата година. В редовете по-долу ви предлагаме няколко идеи как да стилизирате този цвят. И така:

Комбинирайте „прасковен мъх“ с бургунди 

Подиумите нашепват свежо стилно вдъхновение с новия цвят, като го смесват с богати цветови комбинации, които служат като основа на по-светлия тон. Модните асове демонстрираха комбинация от наситено мерло и мека праскова, което създава усещане за хармоничен тоалет. Когато стилизирате нежния нюанс, ви съветваме да не съчетавате цветове, които са еднакво меки. Имайте предвид, че светлият нюанс оживява, когато се носи с наситен или по-силен тон.

Свързани статии

Изберете панталон в модния нюанс 

Можете да вдъхнете нов живот на зимния си гардероб като избягате от традиционните нюанси и изберете панталон с цвят „прасковен мъх“. Можете да го съчетаете с дебел, пухкав пуловер в бяло, както и с любимото си сиво сако.

Обърнете внимание на чантата

Този кокетен цвят е идеален за аксесоари, тъй като той ще добави щипка цвят към визията ви. Ако не си падате по светли тонове, но все пак искате да сте тренди, можете да потърсите малка чанта с дълга дръжка. Ако пък тя съчетава розово и „прасковен мъх“ – попаднали сте на истинска модна находка!

Свързани статии

Попълнете гардероба си с пуловер 

Нюансът на 2024-а година ни нашепва идея за нежност и мекота, мир и топлина. Може би най-добрият начин да подхраните тези усещания е да изберете и да допълните визията си с топъл пуловер в нюанс „прасковен мъх“. Можете да го съчетаете с бял панталон или пък да разчупите елегантната си визия за офиса. 

Изберете кецове в модния тон 

Що се отнася до обувките, розово-кафявият оттенък минава границата между неутрален тон и основен цвят. Ще се изненадате каква голяма част от гардероба ви се съчетава с чифт коралови маратонки.

Купете си рокля

Независимо дали избирате новогодишна парти рокля или пък пролетна рокля, която ще носите на сватба, със сигурност няма да сбъркате, като изберете нещо в цвета на годината. Имайте предвид, че тонът „прасковен мъх“ идеално се съчетава със златни нюанси, така че можете смело да изберете златна чанта или пък обувки. 

Свързани статии

Пренесете стилния цвят в дома си 

За спалнята можете да изберете чаршафи с модния нюанс. Макар и малко по-светъл, такъв прасковен комплект чаршафи предизвиква комфортно ниво на топлина и елегантност. За банята ви предлагаме да озарите вашето пространство с прасковена завеса за душ с флорални щампи. За всекидневната пък изберете леки килими, които биха били перфектната основа за това помещение.

Подберете точните аксесоари 

Ако не сте сигурни дали да възприемете напълно цвета на годината, експериментирайте с аксесоари като чанти, слънчеви очила или пък бижута в този нюанс. Така ще добавите ярки цветове към неутралните тоалети. Тези аксесоари могат да освежат вашите тоалети и да служат като „фокусни точки“, без да „претрупват“ външния ви вид.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Men ( преди 3 месеца )
O.k.НА ФОНА, НА ОГРОМНИТЕ НЕСЪБРАНИ КУПЧИНИ С ЛИСТА И ПЛАСТМАСОВИ ОТПАДЪЦИ, ПО УЛИСИТЕ, НА ВТОРИЯТ ПО ГОЛЕМИНА ГРАД В БГ, НЕ СИ СТУВА. ТУК ЧУВСТВОТО ЗА ЕСТЕТИКА, ЛИПСТВА .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар