За дома

3 рецепти за диетична вечеря 

Пригответе си бургери със сьомга 

23.02.2024г. / 12 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пиле с пармезан, доматен сос и моцарела 

Необходими продукти:

  • 2 големи пилешки гърди без кожа
  • 2 яйца
  • 75 г галета 
  • 75 г пармезан (настърган) 
  • 1 с. л. зехтин 
  • 2 скилидки чесън
  • 350 мл доматен сос
  • 1 ч. л. пудра захар 
  • 1 ч. л. сух риган 
  • 65 г моцарела

Разполовете пилешките гърди през средата, след което поставете 4-те парчета между листове прозрачно фолио и ги начукайте с точилка, докато станат с дебелината на монета. Потопете в разбитите яйца, след това в галетата (смесена с половината от пармезана). Оставете в чиния в хладилника, докато правите соса. Загрейте 1 супена лъжица зехтин и сгответе чесъна за около 1 минута. След това налейте половин буркан доматен сос, като добавите пудра захар и риган. Подправете и оставете да къкри за 5-10 минути. Загрейте грил тиган до висока степен и гответе пилето за 5 минути от всяка страна, след което го махнете. Изсипете доматения сос в плитък съд и наредете месото. Разпръснете равномерно накъсани парчета моцарела и останалия настърган пармезан и запечете за около 3-4 минути, докато сиренето се разтопи и сосът шупне. Сервирайте със зеленчуци или салата, малко паста или сварени картофи, ако желаете.

Свързани статии

Коментирай