За дома

Хитър трик за почистване на тиган с незалепващо покритие

Бързо и лесно – спестява време и усилия

08.04.2024г. / 17 30ч.
Илияна Николова
Хитър трик за почистване на тиган с незалепващо покритие

Тиганите с незалепващо или тефлоново покритие са много удобен помощник в готвенето, защото дават възможност да приготвяте храната си бързо и лесно, а същевременно да си спестявате време за миене. 

Но понякога загорелите остатъци са прекалено упорити и не могат да бъдат така лесно премахнати въпреки незалепващото покритие. 

Известен факт е, че тиганите с незалепващо покритие не трябва да се търкат агресивно с абразивни препарати, твърди четки или телчета за търкане. Така ще увредите покритието, а ако металът се появи под тефлоновото покритие, това прави тиганите ви неизползваеми. Увреждането на незалепващото покритие не само носи потенциален риск за здравето, но променя вкусовите и хранителните качества на храната. 

За да избегнете този проблем, използвайте един много хитър трик за миене на загорели тигани с незалепващо покритие, който ще се превърне в незаменима част от ежедневието ви в кухнята. 

Свързани статии

Как да почистите загорели тигани с незалепващо покритие бързо и лесно?

Поръсете вътрешността на тигана със сода за хляб. Залейте с чаша оцет и оставете да шупне. Нека престои така поне 30 минути. След това измийте с гъба и препарат за съдове. 

Можете да правите това и докато тиганът е още на котлона. Важно е котлонът да е изключен, все още леко топъл, така че реакцията да се усили и отлепването на загорелите остатъци да стане по-лесно. 

Ако загорелите частици храна са прекалено упорити, повторете процедурата и отново измийте с препарат за съдове и гъба. 

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
днднкк ( преди 3 седмици )
Бе вие добре ли сте с мозъка?!?! Слагаш сода, веднага след това да я "угасиш" с оцет?!?!? Не сте добре!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар