3 рецепти, от които се слабее

Засищащи и диетични

15.06.2024г. / 20 28ч.
Аз жената
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лятото вече започна, някои вече са на плажа, други се приготвят за почивка, но от които и да сте, със сигурност искате да изглеждате добре в топлите месеци. Сега е периодът, в който ходим с оскъдно облекло и показваме изящни форми. Ако искаме да ги запазим така по-дълго, е добре да консумираме по-нискокалорични храни. Ще ви дадем идеи за такива в следващите редове.

Салата с ягоди, пилешко и спанак

Ще ви трябват:

  • пилешки бутчета (без кост и кожа);
  • ½ ч. л. сол;
  • 8 ч. ч. бейби спанак;
  • 2 ч. ч. нарязани ягоди;
  • ¼ ч. ч. сирене фета (по избор);
  • ¼ ч. ч. нарязани печени орехи;
  • 6 с. л. балсамов винегрет;
  • по желание се добавят подправки и черен пипер.

Загрейте фурната на 200 градуса и в подходящ съд сложете хартия за печене. Поръсете със сол, мащерка и пипер нарязаното на жулиени пилешко месо. Печете от едната страна, а след това обърнете от другата. Оставете да се охлади и ако желаете, нарежете на още по-тънки парчета. Разделете спанака на 4 равни части, като добавите и по ¼ от пилешкото месо, равни количества ягоди и фета. Овкусете с балсамовия винегрет и орехите. Можете да разпределите в кутии и да съхранявате в хладилник до 4 дни.

Свързани статии

Печени яйца в чушки

Ще са ви необходими:

  • 4 цветни камби;
  • 4 големи яйца;
  • сол;
  • черен пипер;
  • пресни подправки по избор (магданоз, мента или други).

Тази рецепта освен бърза е и много здравословна. Първото, което трябва да направите е да загреете предварително фурната на 180 градуса. Премахнете малко от горната част на чушките, така че да се оформи нещо като чашка. В тавичка поставете хартия за печене. Сложете чушките, сложете вътре яйцето и добавете малко сол и пипер. Печете, докато белтъците се сготвят (около 25 минути). Подправете със свежи подправки по избор.

Свързани статии

Бърза супа минестроне

Ще ви трябват:

  • 1 л зеленчуков бульон;
  • 400 г домати от консерва (нарязани);
  • 100 г спагети;
  • 350 г замразен зеленчуков микс за супа;
  • 4 с. л. песто;
  • зехтин;
  • малко пармезан за сервиране.

Можете да си приготвите бульона като към 1 литър вода добавите 2 кубчета бульон или пък ползвате готов. След като той заври, добавете към него доматите и спагетите (които трябва предварително да начупите). Варете за 6-7 минути, а ако е необходимо, малко повече. Добавете готовия микс зеленчуци и отново оставете да заври. Оставете на тих огън за около 2 минути, докато съставките се смесят добре. При сервиране гарнирайте с песто, зехтин и пармезан.

Свързани статии

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 месец )
ne mislia 4e 6te otslabna ei taka . otdavna pravia opiti , no naprazno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар