Пилешки гърди на скара. Снимка: iStock
За тях ще ви трябват:
Загрейте предварително фурната на средно силен огън. Смесете смляното пуешко месо, пестото, чесъна, сиренето фета, 1½ чаени лъжички подправена сол и галетата в купа, докато се смесят равномерно. Оформете 4 кюфтенца. Печете бургерите с песто, докато престанат да розовеят в центъра, около 5 минути от всяка страна. Поръсете с подправена сол по средата на готвенето.
Време за готвене: 10 мин.
Време за подготовка: 10 мин.
Общо време: 20 мин.
Порции: 4
Хранителна информация:
Калории 354
Мазнини 20 г
Въглехидрати 12 г
Протеини 34 г
Необходими продукти:
Поставете решетка на фурната на около 15 см от реотаните и загрейте фурната. Намажете тава за печене с ½ супена лъжица зехтин. Изплакнете пилешките гърди и ги подсушете. Намажете с останалия зехтин, докато се покрият. Поръсете всяко парче равномерно от двете страни с червен пипер, лимонов пипер и сол. Поставете върху подготвената тава, поръсете с чесън отгоре и поръсете с лук около основата на пилето, като поставите няколко по-малки парчета отгоре. Гответе за 5 минути. Обърнете и продължете да готвите, като проверявате често, докато месото престане да е розово в центъра и соковете му потекат бистри, още 5 до 10 минути.
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
Общо време: 20 мин.
Порции: 2
Хранителна информация:
Калории 316
Мазнини 20 г
Въглехидрати 8 г
Протеини 25 г
Да ви е сладко!