Рецепти за 15 минути е съвсем постижимо занимание. Снимка: istock
Нямате време за готвене, но ви се иска да си приготвите вкусна и лесна гозба след дългия работен ден? За щастие има много разнообразни начини да го направите. Рецепти за 15 минути е съвсем постижимо занимание. Бързите и лесни рецепти съвсем не означават да направите компромис с вкуса и ароматите.
Ще ви предложим няколко много лесни и бързи начина да спестите време в забързаното ежедневие, като приготвите прекрасни рецепти за ястия и то само с 5 съставки.
Ето някои примерни рецепти за рецепти за 15 минути с 5 продукта, които ще улеснят живота ви:
Съставки:
1. 1 пакет равиоли
2. 60 г готово песто
3. 250 г чери домати
4. 250 г бейби спанак
5. 2 с. л. зехтин
Приготвяне:
1. Сварете равиолите.
2. Разбъркайте равиолите с пестото.
3. Към тях добавете нарязаните на половини домати и спанака.
4. Поръсете със зехтин.
Съставки:
1. 500 г скариди
2. 3 супени лъжици масло
3. 2 супени лъжици лимонов сок
4. 1 супена лъжица пресен магданоз, наситнен
5. Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
1. Разтопете маслото в сгорещен тиган на среден огън.
2. Запържете скаридите в маслото до златисто.
3. Поръсете с подправките, разбъркайте и сервирайте.
Съставки:
1. 300 г скариди
2. 350 мл кокосово мляко
3. 1 кубче зеленчуков бульон
4. 30 г пресен настърган джинджифил
5. 3 скилидки чесън
Приготвяне:
1. В тенджера на среден огън загрейте кокосовото мляко и бульона, докато се разтвори.
2. Намалете котлона и добавете джинджифила и чесъна.
3. Нека да врят така поне 15 минути на тих огън.
4. След това добавете скаридите, докато се сварят.
Съставки:
1. 200 г филе от пушена сьомга
2. 1 домат, нарязан на кръгове
3. 2 филийки пълнозърнест хляб
4. 1 чаена лъжица зехтин
5. 1 щипка подправки по избор
Приготвяне:
1. Препечете хляба както намерите за добре.
2. Намажете със зехтина.
3. Подредете отгоре доматите и резените сьомга.
4. Поръсете с микса подправки.
Съставки:
1. 300 г пилешки гърди
2. 2 супени лъжици масло
3. Сокът от 1 лимон
4. 2 скилидки чесън, пресован
5. Подправки по избор
Приготвяне:
1. Загрейте маслото в тиган на среден огън.
2. Запържете нарязаното пилешко в тигана за няколко минути с обръщане и разбъркване.
3. След като добие леко златист загар, добавете чесъна и сока от лимон, за да направите бърз сос.
4. Разбърквайте няколко минути, докато полученият сос започне да се изпарява и сгъстява леко.
5. Подправете с подправки по избор.