Здраве и красота

За здрава и красива кожа има 3 златни правила

08.04.2012г. / 11 27ч.
Мария Дуковска
За здрава и красива кожа има 3 златни правила

За да имате здрава и красива кожа, трябва да са налице множество предпоставки, които надхвърлят използването на подходящи сапун и крем за лице. Важно е как се храните, с какви продукти, пиете ли достатъчно вода, подложени ли сте на стрес (кой не е?) и как се справяте с него. Дали прекарвате достатъчно време навън, оставяйки кожата да диша?

Трудно е да се следи за всички тези неща, но ако държите да запазите стегната и млада кожата си за по-дълго време, придържайте се към тези 3 правила:

1. Вода и зелен чай

Няма по-добра „храна“ за кожата от водата. Хидратацията на кожата е основният й двигател да функционира и изглежда добре. Пийте колкото се може повече вода и ако изборът ви е да е минерална, сменяйте различните марки. Препоръчително е да пиете вода с различна минерализация всеки месец.

Зеленият чай е естествен антиоксидант, който действа вълшебно на кожата и я подмладява.

2. Консумирайте риба

Забелязали сте, че азиатците имат най-стегнатата кожа и трудно може да се предположи тяхната възраст? Една от причините за това е усилената им консумация на прясна риба и рибни продукти. Рибата е изключително богата на омега-3-мастни киселини, които помагат на тялото и кожата да са здрави, със свеж вид и блясък.

3. Витамини

Приемайте витамини, като най-добре е това да се случва под формата на плодове и зеленчуци. За да избегнете обаче риска от дефицит на витамин A, C, е препоръчително да приемате и комбинирани витамини, да подкрепите имунната система в ежедневната битка със стреса.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай