Здраве и красота

3 упражнения за болки в раменете

20.08.2012г. / 10 21ч.
Снежана Проданова
3 упражнения за болки в раменете

Нормално е след дълъг работен ден, прекаран пред бюрото,  да се чувстваме схванати. Не е нужно да прекарвате няколко часа на ден в йога студиото, за да се отпуснете. Достатъчно е да отделите няколко минутки в офиса за следните лесни упражнения:

1. Седнете с изправен гръб. С дясната ръка се хванете за долната част на седалката на стола. С лявата ръка се протегнете настрани и докоснете земята. Отпуснете глава към лявото рамо и дишайте дълбоко. Задръжте между 15-30 секунди и когато усетите разтягане отдясно на врата си, изправете се бавно до изходното положение. Повторете на другата страна.

2.  Изнесете ръце настрани – успоредно на пода, с отпуснати рамене. Съберете ръце пред себе си, дясната над лявата, дланите да са една към друга. Издигнете ръце нагоре без да свивате рамене заедно с това. Задръжте 15-30 секунди, върнете се на основно положение и повторете с другата ръка отгоре.

3. Седнете стабилно на ръба на стола. Наведете се напред и протегнете ръце назад, обгръщайки краката на стола. Съберете плешките си, дръжте брадичката изправена и повдигнете гърдите си. Задръжте за известно време и отпуснете бавно.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай