Здраве и красота

Какво причинява кокоши трън?

Къде може да пипнете кокоши трън?

12.11.2012г. / 16 14ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Основната причина за образуването на този неприятен кожен проблем е човешки папилома вирус. Може да го прихванете например от недобре поддържан басейн.

Появява се рогово образувание, обикновено по стъпалата. При ходене причинява болка и силен дискомфорт. И това е причината, поради която човек пуска търсачки и отива на кожен лекар.

Трябва да знаете, че ако не се лекува кокошият трън само се влошава и уголемява. Част от епидермиса влиза навътре, кератинът, който се образува започва да набъбва и да враства все по-навътре и навътре. Образно казано прилича на гаден кърлеж с много крачета. Като откъснете един от корените, но не премахнете другите, проблемът си остава и положението се влошава.

Свързани статии

Затова веднага след като разпознаете този вид кожна брадавица трябва да предприемете лечение. Ако е в начален стадии може да премахнете кокошия трън и с изпитаните народни лекове, които няма да ви струват пари, а само постоянство.

Ако не помогне може да си закупите специални лепенки за кокоши тръни от аптеката, които също са доста ефективни.

И ако и това не помогне – щете, не щете ще трябва да отидете на кожен лекар и да ви изгорят кокошия трън с азот. Обикновено не се стига до там, освен, ако още в началото не сте се отправили към дерматолог.

Каквото и да изберете, важно е да лекувате кокошия трън до пълното му премахване.

Коментирай