Здраве и красота

Ползата от горещия душ

По-здрави с приятно отпускане

19.04.2013г. / 13 38ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Както студеният душ е много добър начин да се събудим, да подобрим здравето и имунитета си, така и горещата вана има своите предимства. В спа центровете се предлага с цел подмладяване на тялото и кожата. Освен това се подобрява кръвообращението, предотвратява се хроничната умора... как още ни помага престоят в топла вода?

Отпуска мускулите и ставите

Свързани статии

Ако страдате от мускулни болки или спазми, горещата вана би могла да ви помогне. Отпуска мускулите, като подобрява кръвообращението. Освен това болките от артрит намаляват с редовното потапяне на тялото в топла вода. Много жени на средна възраст страдат от това заболяване и предпочитат горещата вана като метод за успокояване на болката в ставите.

Помага при фибромиалгия

Не е учудващо една млада жена, която ежедневно е подложена на стрес и напрежение, да страда от фибромиалгия. Заболяването предизвиква болки в цялото тяло и хронична умора – състояния, чиито симптоми отшумяват два-три часа след процедурата.

Понижава кръвното налягане

Благодарение на топлата вода артериите се разширяват и така се намалява налягането в кръвоносната система. С подобряването на циркулацията на кръвта се подобрява и имунната система и храносмилането.

Убива стреса

Главоболието, стресът и дори безсънието могат да бъдат третирани с гореща вана. Заради това че тялото ни се намира в по-топла среда, температурата му спада и допринася за по-лесното заспиване.

По-красиво тяло

Както споменахме, благодарение на горещата вана се подобрява кръвообращението, което от своя страна спомага за предотвратяването на появата на целулит. Освен това, докато сме във горещата вода, тялото ни се поти, като по този начин губим известно количество от теглото си в течности.

Коментирай