Здраве и красота

Маски за мазна кожа

Маска от домат стяга порите

04.06.2013г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ако се оплаквате от пъпчици, имате широки пори по кожата на лицето и скоро след като сте поставили грима си, забелязвате едно неприятно лъжтене, вероятно имате по- мазна кожа. Тя изисква специални грижи.

Свързани статии

Такава кожа се нуждае от редовни посещения при козметик, за да почисти запушените пори, специална козметика и не на последно място маски за лице.

Няма нищо по-хубаво от натуралните продукти. Няколко лесни маски за мазна кожа, ще ви помогнат да регулирате образуването на себум. Ще успокоят кожата, като след тяхното нанасяне тя ще остане хидратирана и еластична.

  • Маска с хума

В купичка смесете малко количество от хумата с вода или чай от лайка. Поставете маската за около 15 минути върху предварително почистено лице. Изплакнете и нанесете подходящ крем, ако е необходимо.

  • Маска с ябълка и мед

Пасирайте една ябълка и добавете към нея две или три супени лъжици мед. Маската трябва да престои 15 минути на лицето, след което се изплаква с хладка вода.

  • Маска с банан и мед

Пасирайте един узрял банан. Към него добавете две лъжици мед и няколко капки лимон. Нанесете на лицето и оставете да подейства 15 минути, след което изплакнете.

  • Маска с домат

Пасирайте един домат и към него добавете няколко капки лимон. Това пюре нанесете върху кожата за15 минути, след което изплакнете.

Коментирай