Здраве и красота

Възстановяваща грижа за кожата на тялото

Пилинг и детоксикираща вана за млада кожа

01.10.2013г. / 13 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кожата на тялото изисква не по-малко грижи от тази на лицето. След летните месеци е добре да направите един хубав пилинг на тялото. Премахвайки старите клетки, вие ще откриете нова и по-гладка кожа. В съчетание с детоксикираща вана ще я подхраните и подмладите. Запишете си тези лесни стъпки, които да открият във вас още повече красота и сексапил.

Започнете с лек пилинг на тялото като го приготвите от една чаша кафява захар, една чаена лъжичка канела, джинджифил на прах и бадемово масло. Бадемите са изключително богати на витамин E, който подхранва кожата в дълбочина.

Нанесете пилинга върху мокра кожа с леки масажни движения. Масажирайте около 5 минути и изплакнете.

Свързани статии

След това може да си направите и детоксикираща вана. Настържете един корен от джинджифил и го увийте в тензух. Напълнете ваната с топла вода и поставете тензуха в нея. Това ще детоксикира и успокои кожата ви. Ако имате напрежение в мускулите джинджифилът ще облекчи това неразположение.

Подмладяваща вана с мляко

Клеопатра е имала копринена кожа благодарение на баните с мляко. Поставете във ваната чаша сухо мляко или 2-3 чаши прясно. Ако се чувствате напрегнати, добавете и няколко капки етерично масло от лавандула. То също ще помогне на кожата да е по-млада.

Коментирай