Здраве и красота

Нова революционна четка за зъби ще почиства само за 6 секунди

Как?

04.10.2013г. / 08 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Колко време отделяте за миенето на зъбите си? По правило знаете, че за да бъдат зъбите ви добре почистени, трябва да ги четкате старателно около 3 минути, да изплакнете устата със специална вода за уста и да почистите между зъбите със дентален конец.

Някои предпочитат да ползват стандартни четки за зъби, докато други залагат на електрическите. Често сутрин, когато времето ви притиска, не можете да отделите нужното време за почистването на устната кухина. Иновация в тази посока ще помага да почистите зъбите си само за 6 секунди.

Свързани статии

Според източник на CBSNEWS четка, която е поредната креативна идея, ще сканира вашите зъби при контакт с нея, създавайки 3D модел на захапката ви. Самата четка прилича на силиконови шини за уста, върху които са разположени 400 косъмчета. За да почистите зъбите си, всичко, което трябва да направите е да поставите в устата си шините.

Според създателите на продукта за това малко време от 6 секунди косъмчетата ще извършват движения както при нормалното четкане на зъбите- нагоре и надолу, в кръг, наляво и надясно, напред и назад. Учените твърдят, че 6 -секундното миене по никакъв начин не отстъпва на стандартната три минутна грижа за устната кухина.

Първоначалната цена на четката ще е 299 долара. Тя трябва да се сменя на всеки 12 месеца като подмяната на четките ще струва значително по-малко – 89 долара, тъй като компанията вече има сканираните изображения на устната ви кухина. Споделяме и видео, в което може да добиете представа как изглежда поредната иновация, насочена към човешкото здраве и красота.

Коментирай