Здраве и красота

Как да премахнете тъмните кръгове

Трикове, които намаляват подпухналостта на околоочния контур

08.10.2013г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Ирина Шейк. Снимка: Reuters

Ирина Шейк. Снимка: Reuters

Тъмните кръгове под очите са неприятен козметичен проблем. Обикновено се дължат на недоспиване и умора, липса на витамини, пушене, ген и други. Те винаги вървят заедно с подпухналостта на околоочния контур.

Въпреки коректорите и козметичните продукти, които се предлагат, добре е да знаете как с помощта на натурални съставки може да елиминирате тъмните кръгове. Ето няколко бързи и лесни грижи за мигновени резултати.

Прясно мляко

За тази процедура ви трябва изстудено прясно мляко. Върху памучни тампони поставете от млякото. Легнете и се отпуснете. Върху затворените клепачи поставете тампоните и постойте около 20 минути.

Витамин E или бадемово масло

Който и от двата варианта да изберете, ще получите незаменима грижа за кожата около очите. Вечер преди лягане нанесете с леки масажни движения от бадемовото масло или витамина. Ако е необходимо, нанасяйте и сутрин след като сте измили лицето си.

Зелен чай

Запарете две пакетчета зелен чай и ги поставете в хладилник да се изстудят. Сложете ги върху клепачите за 10 минути.

Белтък

Той помага не само за стягане на порите. Нанесете белтък върху тъмните кръгове и оставете да действа 20 минути. След това изплакнете лицето с вода.

Домат

Доматът също има свойството да подобрява тена на кожата. Направете пюре от половин домат, към което добавете няколко капки лимонов сок. Тази смес нанесете върху тъмните кръгове и оставете да действа 10 минути. Изплакнете с вода.

Розова вода

Ценен продукт, който може да добавяте към домашните маски за лице и коса. Напоете два памучни тампона с розова вода и ги поставете върху клепачите за 10 минути.

Ябълка

Ябълките са богати на витамини B и C, както и на калий. Хапвайте повече от тях и ги прилагайте върху тъмните кръгове. Може да използвате няколко пресни парченца от плода върху клепачите или да направите паста от сварени ябълки.

Листа от мента

Те имат освежаващо и леко охлаждащо действие. Вземете няколко пресни листа от мента, направете ги на пюре и ги поставете върху засегнатите участъци за десет минути.

Картоф

Трябват ви няколко тънко нарязани парчета картоф. Легнете, затворете очи и поставете върху клепачите парченцата зеленчук. Постойте така около 10-15 минути. Ще забележите колко по-свежи и отпочинали изглеждат очите ви след това.

Свързани статии

Краставица

Краставицата също като картофа действа светкавично при тъмни кръгове и подпухнали очи. Трябват ви няколко парченца изстудена краставица. Може да поставите от нея не само върху клепачите, но и по цялото лице, за около 10 минути.


Куркума

Куркумата има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. За да премахнете тъмните кръгове ви трябва една супена лъжица от подправката. Добавете към нея няколко капки сок от ананас или лимонов сок. Тази паста поставете върху тъмните кръгове за 10 минути, след което изплакнете с вода.

Прилагайте редовно тези трикове, за да имате оптимални резултати.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
ruminka ( преди 10 години )
Мисля да пробвам с бадемовото масло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар