Здраве и красота

Домашна грижа за здрави и блестящи нокти

Бирата прави ноктите по-силни

28.10.2013г. / 10 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Здравите нокти са тези, които не се лющят, не са меки на усещане, нямат жълт цвят и не се чупят лесно. Когато ноктите страдат, значи страда целия организъм. Необходимо е да консумирате повече плодове, зеленчуци и риба.

Освен правилното хранене, в грижата за красотата на ноктите може да включите и някои естествени и доказани средства, които правят ноктите по-здрави. Преди да започнете с домашните терапии, добре е да отстраните лакът от тях. След като си направите релаксиращата грижа също се препоръчва ноктите да отпочинат няколко часа.

Бира

Бирата не само, че прави косата обемна, но и помага за това ноктите да бъдат по-здрави. В купичка сложете 3 супени лъжици бира, една чаена лъжичка оцет и чаена лъжичка леко затоплен зехтин. Потопете ноктите в тази смес и оставете да действа 15 минути. След това трябва да изплакнете с топла вода.

Масаж със зехтин

В купичка сложете една супена лъжица зехтин, към който добавете няколко капки лимонов сок. С тази смес масажирайте ноктите и кожичките около тях. Не нанасяйте твърде голямо количество от зехтина върху ръката. Сложете по-малко, за да може и по-лесно да попие в кожата. Ако ноктите ви са много чупливи, правете тази процедура всяка вечер. Ако искате просто да ги подхраните, правете я три пъти седмично.

Свързани статии

Лимонов сок

Лимоновият сок може да бъде добавян към различни масла или да се нанесе самостоятелно върху ноктите. Той има избелващо действие и може да помогне за премахването на нежеланото оцветяване, което често се получава от цигари или лак за нокти. Лимонът ще достави и необходимите количества витамин C на кожата и ще направи ноктите блестящи. Натъркайте ги с лимон и оставете да подейства 30 минути, след това изплакнете.

Бадемово масло

Бадемовото масло прави кожата и косата силни и красиви. Ако го прилагате редовно върху ноктите си, то ще ги заздрави и подхрани. Това, което трябва да направите е да потопите ноктите в купичка с бадемово масло за 15 минути. Правете тази процедура три пъти седмично.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
silviq ( преди 10 години )
kak taka birata pomaga za kosata i za noktite, ako moje da ppopitam,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
nikoleta ( преди 10 години )
mxm dam razbiram vi noo ne moga da razbera prez kolko vreme trqbva da pravim tazi terapiq ???? :D : D: D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар