Здраве и красота

Хиалуроновата киселина помага при ставни болки

Помага и за поддържането на млада кожа

27.11.2013г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато става въпрос за филъри и тяхното приложение, първите два най-познати продукта са ботулиновият токсин (ботокс) и хиалуроновата киселина. След ботокса, който помага освен за разкрасяване, но и за лечение на редица здравословни проблеми като тежко изпотяване, мързеливо око, мигрена и други, хиалуроновата киселина може не само да помогне за това кожата да изглежда по-млада и красива, но и да намали болките и сковаността в ставите.

Хиалуроновата киселина е естествено вещество, открито в тялото ни в синовиалната течност, съединителната тъкан и различни други тъкани. Тя е определяна като „амортисьор“ в съединителната тъкан, помага на телата ни да издържат на влиянието на физическата активност.

Когато тя бива инжектирана спомага за намаляване на увреждането на кожата, модулира процеса на възстановяване на кожата и насърчава синтеза на колаген. Доказано е, че хиалуроновата киселина може да задържа близо хиляда пъти по-голямо тегло от собственото си, измерено във вода. Това значи, че тя увеличава хидратирането на кожата и помага за предотвратяване на загубата на влага.

Свързани статии

Хиалуроновата киселина се използва в естетичната хирургия, за процедури, благодарение на които бръчките се изглаждат. Трайността на киселината след инжектиране е около шест месеца. Някои лекари инжектират киселината подобно на ботокс в ставите и по-специално на коляното и рамото, за да намалят неразположенията като болка и скованост.

Независимо как ще се доверите на хиалуроновата киселина, не забравяйте, че тя се поставя единствено и само от сертифицирани пластични хирурзи и дерматолози. Хиалуроновата киселина може да бъде намерена и под формата на капсули, които помагат за изграждането на хрущяла и поддържането на млада кожа.

Коментирай