Здраве и красота

Кубчета лед за млада и стегната кожа

Терапията с кубче лед е изпитан трик за красота

21.12.2013г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всяка жена би искала да запази кожата си за по-дълго време млада и красива. Това може да постигнете, полагайки редовни грижи за нея, а също така не бива да забравяте и за домашните трикове за красота, които имат доказан ефект. Един изпитан трик за красота е терапията с кубче лед.

Невероятно, но ледените блокчета могат да помогнат за намаляването на тъмните кръгове и подпухналостта под очите, да свият порите и да намалят образуването на себум, а също така и да стегнат кожата и да й придадат повече блясък.

За да приготвите тази домашна терапия ще ви трябват формичка за лед и вода, за предпочитане минерална. Ако искате да добавите билки, използвайте тези, които са подходящи за вашия тип кожа.

За мазна кожа и такава, която е предразположена към акне подходящи билки са невен, градински чай, бял равнец, магданоз, коприва. Изберете някоя от тях или ги миксирайте, сложете ги във вряща вода за около 10 минути и оставете да изстинат. След като отварата е изстинала и прецедена може да я сложите във формички за лед и след това в камерата.

В случай, че кожата ви е суха, използвайте лайка, липов цвят или прясна мента. Отварата пригответе по същия начин както за мазна кожа.

Свързани статии

За да намалите появата на бръчки, направете ледени кубчета съз зелен или черен чай. Те са богати на антиоксиданти и това спомага за забавяне процеса на стареене.

Ако имате тъмни петна по кожата, добавете към билковите отвари няколко капки лимон.

Когато искате да омекотите кожата си добавете към билковите отвари или минералната вода няколко капки етерично масло като бадемово, масло от авокадо или сусамово масло. Отново поставете формичката в камерата, а след това, като минете лицето си с кубче лед, кожата ви ще стане мека и подхранена.

Важно е когато правите процедурата с ледените кубчета да не ги натискате върху кожата. Тъй като от студа е много вероятно да се появят малки капилярчета по лицето ви, добре е предварително да поставяте кубчето лед в тензух или в по-фина кърпа, за да няма кожата пряк допир с него. След като обтриете лицето си, не попивайте с кърпа капките, а ги оставете сами да изсъхнат.

Коментирай