Здраве и красота

Бързо възстановяване на напуканите устни през зимата

Използвайте кокосово масло

06.01.2014г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

През зимата кожата ви е изключително уязвима и особено тази на лицето. Тя се нуждае от дълбоко подхранване и от задържане на влагата в нея, за да може да бъде устойчива на ниските температури. Когато нанасяте подходящ дневен и нощен крем, както и такъв за околоочен контур, не бива да пропускате да подхраните и кожата на устните, която най-често е засегната от студа.

Напуканите устни са не само болезнени, но и не изглеждат красиво и секси. Затова споделяме няколко натурални грижи, които експресно ще възстановят мекотата им.

Масло

Класически стар трик за експресно възстановяване на напукани устни през зимата. Нанесете малко парченце масло върху устните и оставете да попие. Дори и да не разполагате с долуизброените естествени продукти масло, винаги ще се намери в хладилника, затова доверете му се.

Масло от шеа

Маслото от шеа съдържа алантоин, който действа като възстановяващ агент. Шеа се съдържа в много козметични продукти, както и в балсами за устни. Действа успокояващо на кожата.

Масло от жожоба

Това е едно от най-добрите подхранващи масла, предназначени за кожата.

Витамини E, A и D

Те са проактивни комплекси витамини и са от голямо значение за красотата и здравето на кожата. Богати са на мастни киселини, които лесно се абсорбират в нея.

Кокосово масло или кокосово мляко

Ароматният кокос е един от най-естествените балсами за сухи и напукани устни не само през зимата, но и през цялата година. Нанесете кокосово масло или мляко на сухи и напукани устни, масажирайте леко и само след няколко минути устните ви ще възстановят своята мекота. Кокосовото масло освен, че ще омекоти кожата ви ще задържи и влагата в нея.

Глицерин

Много балсами за устни са направени с помощта на глицерин. Той също овлажнява и омекотява кожата. Нанесете малко количество върху устните с леки масажни движения.

Свързани статии

Зехтин

Зехтинът е основна съставка в много домашни маски за лице и коса. Неговите ценни вещества запазват кожата мека и хидратирана за дълго време.

Мед

Той е добро средство за борба с целулита, има ексфолиращо и омекотяващо действие. Ако искате да възстановите устните си, нанесете с лек масаж малко мед върху тях. Той действа като естествен овлажнител.

Коментирай