Здраве и красота

Доматеният сок помага при акне и широки пори

Направете си освежаваща маска с доматен сок

14.01.2014г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Кожите от смесен тип, мазните и тези склонни към образуването на акне, през зимата се нуждаят от специални грижи. Често подхранващите продукти не регулират мазната секреция на кожата.

Резултатът след тяхното използване е мазна кожа, която неприятно лъщи и има широки пори. Доматеният сок е бързо решение за омазняването. Той освежава и подхранва кожата. Вижте при какви други кожни проблеми е приложим.

Свива порите

Широките пори са неприятен проблем и са характерни за смесените и мазни кожи. Но благодарение на грижата с доматен сок може да намалите тяхната видимост и да предотвратите запълването им с мръсотия. Към пресен доматен сок добавете няколко капки лимон. С помощта на памучен тампон обтрийте лицето няколко пъти. Оставете да изсъхне и след това изплакнете с вода.

Освежава бързо уморената кожа

Ако кожата ви е уморена, а ви предстои важно събитие, направете си бърза маска от сандалово дърво на прах, доматен сок и розова вода Поставете я на почистено лице за няколко минути и изплакнете с вода.

Помага да намалите акнето

Акнето също е сериозен проблем и лечението му често се оказва трудно и отнема дълго време. Доматеният сок може да помогне за намаляване на възпалението на кожата. Доматите съдържат витамини и естествени киселини, които лекуват проблема и подхранват кожата. Нанесете пресен сок от лимон върху лицето си и оставете да действа няколко минути. След това изплакнете.

Свързани статии

Намалява лъщенето при мазната кожа

Мазната кожа и увеличеното отделяне на себум могат да ви накарат да се чувствате некомфортно, особено през топлите месеци. Неприятното лъщене може да бъде преодоляно отново с помощта на лосион от доматен сок.

Премахва пигментни петна

Пигментните петна обикновено се появяват през летните месеци и често през бременността. Нанесен върху кожата, доматеният сок естествено ще изсветли неприятните петна. Нанасяйте го всекидневно върху проблемните места за около десет минути и след това изплакнете с вода.

Помага при изгаряния

Освен картофите, доматите са другата натурална грижа, която помага при слънчеви и друг вид кожни изгаряния. Има лек охлаждащ ефект и подхранва наранената кожа с витамин C.

Коментирай