Здраве и красота

Съвети за бързо забременяване при синдром на поликистозни яйчници

Свалете излишните килограми и обърнете внимание на храненето

18.02.2014г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Милиони жени по цял свят в детеродна възраст страдат от синдром на поликистозните яйчници. Това е хормонален дисбаланс, свързан с повишеното отделяне на тестостерон, инсулинова резистентност, нередовна овулация, репродуктивни проблеми.

Голяма част от тези жени са с наднормено тегло или затлъстяване. Въпреки медикаментите, които се приемат при този синдром, има други важни фактори, на които трябва да се обърне внимание. Вижте какво може да помогне да подобрите здравословното си състояние и да заченете бързо.

Здравословна диета

Без значение дали спазвате диета за да отслабнете или просто се опитвате да поддържате здравословно меню, важно е да обърнете внимание на храненето. Често някои от храните, които приемате, се оказват не така здравословни, както мислите, особено тези, които са с добавена захар като захароза, глюкоза, фруктоза, високо фруктозен царевичен сироп.

Те бързо и лесно се абсорбират, навлизат в кръвообращението, което е причина за покачване нивата на кръвната захар. В резултат на това тялото ви започва да произвежда големи количества инсулин, за да се справи със захарта. Инсулинът е мощен хормон, чийто излишни количества могат да стимулират производството на други хормони, включително тестостерон.

Наднормено тегло

Жените, които страдат от наднормено тегло и имат синдром на поликистозните яйчници обезателно трябва да обърнат внимание на теглото си. Дори свалянето на няколко излишни килограма може да подобри нивата на хормоните и да подобри овулацията.

В изследване, проведено сред жени, страдащи от синдром на поликистозните яйчници, 70% от участничките, които са били загубили 5 % от телесното си тегло са успели да забременеят без допълнителен прием на лекарства.

Свързани статии

Акупунктура

Акупунктурата може да бъде ефективна при много неразположения и здравословни проблеми, включително и при синдром на поликистозните яйчници, като може да подобри овулацията. Друг вид терапия, част от китайската медицина, е терапията с вендузи.

Тази терапия може да помогне за намаляване застоя на кръвта в долната част на корема. Застоят на кръвта в тази област често се проявява като ендометриоза, синдром на поликистозните яйчници, кисти и други.

Физическа активност

За доброто здраве и естествен начин за поддържане на хормоналния баланс в тялото е много важно да спортувате. При спорт тялото ви не произвежда толкова големи количества инсулин, което намалява и производството на тестостерон. Достатъчно е всекидневно да ходите поне по 30 минути, за да поддържате добър баланс. Ако решите да направите спорта всекидневие или да посещавате фитнес залата поне два пъти седмично, още по-добре.

Коментирай
9 rate up comment 0 rate down comment
Михаела Лилянова ( преди 9 години )
Забременях без проблем с поликисти с второто си дете, дори бремеността стопи кистите! В последствие, след бремеността се появиха отново и ги изчистих с хлое! Никой не ме е оперирал, на операция подлагат само некадърни лекари, които усвояват пари от клинични пътеки!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 8 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Глупости, поликистозата се лекува оперативно. Чак след това се препоръчват горните неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар