Здраве и красота

Прости правила за стегната кожа

Кожата ви ще остане млада и еластична за по-дълго, ако ги следвате

27.02.2014г. / 09 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Надали има жена, която да не иска да разбере тайната на здравата и стегната кожа! Много са причините за отпускане на кожата, но има някои прости правила, които ако бъдат стриктно следвани, кожата ви ще остане млада и еластична за по-дълго!

Бъдете винаги тонизирани

Поддържането на тонизирана мускулатура има огромно значение не само за поддържането на стройна фигура, но се отразява и върху кожата. Ако се стремите да практикувате редовно някакъв спорт или просто да правите упражнения вкъщи, а защо не и разходки в парка, кожата ви ще ви се отблагодари с дълготрайна видима свежест и младост!

Избягвайте диети с йо-йо ефект

Тези диети за бързо отслабване, които често са с бърз ефект, но прекратяването им обикновено връща килограмите, че и отгоре, са строго непрепоръчителни от гледна точка запазването на еластичността и здравината на кожата. Резките промени в теглото действат много стресиращо на кожата. Тя увисва и трудно възвръща предишната си стегнатост и блясък.

За предпочитане е да преустановите йо-йо диетите и да изградите здравословен и балансиран режим на хранене.

Свързани статии

Здравословна диета

Храненето е изключително важно във всяко едно отношение. То се отразява на всеки един процес в тялото ви, дори и невинаги да усещате външната проява. Кожата се нуждае от витамини и минерали, за да изглежда добре. Важните за здравето й мастни киселини и фибри са задължителни в разнообразието на менюто. Плодовете и зеленчуците са добър вариант за предотвратяване на увисването на кожата, затова наблегнете на консумацията им. Протеините и пълнозърнестите храни са незаменими в борбата с отпуснатата кожа!

Слънцезащитни продукти

Състаряването на кожата до голяма степен зависи от това как се излагате на слънце. Пълното избягване на слънчевите лъчи е немислимо, а и не е съвсем полезно. Все пак незаменимият витамин D се синтезира в кожата най-добре посредством слънчевата светлина. Но много от нас пропускат важността на слънцезащитните продукти. Важно е да се ползват не само на плажа, но и през останалото време в топлите дни, и не само.

Излагането на слънце ускорява процеса на стареене и увисване на кожата. Това намалява естествената й еластичност и намалява способностите й да върне предишната си форма. Най-доброто, което можете да направите, е да не допускате прекомерното излагане на слънце без защитен крем или слънчево изгаряне. Това ви застрашава освен от всичко друго, и от развитие на рак на кожата.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
ngohue210 ( преди 10 години )
Простички правила, но успяваме ли да ги спазваме?C
отговор Сигнализирай за неуместен коментар