Здраве и красота

Вога – съчетание между йога и танци

Спорт и забавление в едно

29.03.2014г. / 11 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook House of VOGA

Снимка: facebook House of VOGA

В желанието си да поддържаме добро здраве и фигура, освен към здравословното хранене, се обръщаме и към спорта. Често посещенията в спортната зала след едно определено време се превръщат в рутина и това нерядко е причина да се откажем от физическата активност, защото и при нея, както във всяко друго нещо, трябва да има разнообразие.

За тези от вас, които обичат да се забавляват спортувайки е новата физическа активност Вога. Вога звучи много близо до йога. Тази активност е първоначална идея на Джулиет Мурел, бивша художествена директорка във филмовата индустрия. Джулиет решила, че йогата като активност от дълго време се нуждае от допълнение, от нещо специално като музиката на 80-те години.


Така Вога се превръща в нещо между йога и вогинг – танца от песента на Мадона „Вог“, която разби всички музикални класации. Бързите танцови движения в съчетание с йога упражненията се превръщат в нещо специално. Нещо повече – залите, в които дамите се забавляват, приличат не толкова на спортна зала, колкото на диско клуб.

Ярки светлини, диско топки, невероятни цветове, луминесцентни лампи и към това цветните екипи за спорт на всички дошли да ваят своите фигури.

Свързани статии

За кого е предназначена Вога?

За всеки, който иска да спортува. За всички, които обичат да танцуват, да играят зумба. Вогата ще ви помогне да вкарате разнообразие между йогата и кардио упражнения и едновременно с това да регулирате дишането и движенията си. Тази активност набира все по-голяма популярност в Лондон и Канада. Хубаво е че има много видеа, които могат да ви помогнат да упражнявате Вога и у дома.

Снимка: facebook House of VOGA

Коментирай